Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 6 - 12 martie 2017

1. Calendarul săptămânii
5 D + DUMINICA I-a DIN POST; Ss. Luciu I, pp.; Teofil ep. și Adrian, m.
6 L Sf. Coletta, fc.; Fer. Roza din Viterbo, fc.
7 M Ss. Perpetua și Felicitas, m. *
8 M Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug. *
9 J Ss. Francisca Romana, călug. *; Dominic Savio; 40 de soldați, m.
10 V Sf. Simpliciu, pp.
11 S Sf. Constantin, rege m.
12 D † DUMINICA a 2-a din Post; Ss. Inocențiu I, pp.; Alois Orione, pr.; Maximilian, m.

2. Duminică, 5 martie, începem pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie.

3. Miercuri, 1 martie, am început Postul Mare. Credincioșii care nu au ajuns la Biserica pot primi la sfârșitul Liturghiei cenușa binecuvântată pe capete ca semn și chemare la pocăință. Totodată, în Miercurea cenușii am lansat CUTIA SPERANȚEI. Astfel, în timpul Postului Mare 2017, suntem invitați să susținem această acțiune caritativă lansată de Centrul Misionar Diecezan în Arhidieceză pentru întrajutorarea copiilor din misiunea Sololo, din Kenia - Africa. Cu totii trebuie să facem pomană, dar îi invităm în mod deosebit pe copii să renunțe la ceea ce li se cuvine: o bomboană, o ciocolată, o jucărie etc., iar echivalentul în lei să-l pună cutia speranței pentru o binefacere față de un alt copil din Sololo. Cutia speranței va fi adusă la Biserică după sărbătoarea Paștelui, până pe 30 Aprilie.

4. În timpul Postul Mare, în Biserica noastră, ne rugăm Calea Sfintei Cruci Vinerea după Sf. Liturghie de la orele 18.00 (după ritualul Sf. Împărtășanii) și Duminica de la orele 17.30 înainte de Sf. Liturghie de seară. De asemenea, în timpul Postului Mare, Duminica vom face în biserică și Adorație euharistică între orele 16.30 - 17.30.

5. În perioada 1 martie - 9 aprilie 2017, în București va avea loc campania 40 de Zile pentru Viaţă. Arhiepiscopul nostru Dr. Ioan Robu ne invită să sprijinim această iniţiativă prin rugăciune, post, și veghe de rugăciune care va avea loc în zona Spitalului Universitar de Urgenţă (pe Splaiul Independenței, vizavi de Spitalul Universitar de Urgență).

6. Toți copiii sunt așteptați după Sf. Liturghie pentru pregătirea catehetică, iar Sâmbăta, 11 martie, de la orele 9.30 toți adolescenții și tinerii parohiei sunt invitați la o zi de reculegere care va avea loc la Biserica Sf. Francisc (Aleea Morii, nr 1A).

7. La ieșirea din Biserică puteți procura revista noastră Actualitatea Creștină.

NE INCHINĂM TIE, CRISTOASE, ȘI TE BINECUVÂNTĂM
CĂCI PRIN SFANTA TA CRUCE, AI RASCUMPĂRAT LUMEA!

Categories: Anunturi, Sf Anton