Săptămâna, 5 - 12 Martie 2023
1. Calendarul săptămânii
5 D † DUMINICA a 2-a din Post; Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.
6 L Sf. Coletta, fc.; Fer. Roza din Viterbo, fc.
7 M Ss. Perpetua şi Felicitas, m. * LP
8 M Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug. *
9 J Ss. Francisca Romana, călug. *; Dominic Savio; 40 de soldaţi, m.
10 V Sf. Simpliciu, pp.
11 S Sf. Constantin, rege m.
12 D † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Inocenţiu I, pp.; Alois Orione, pr.; Maximilian
2. Colecta din această Duminică este pentru sinistrații in Turcia și Siria.
3. În timpul Postului mare vă invităm la rugăciunea comună: Calea Sfintei Cruci și Adorație Euharistică; Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Marți și Vineri de la orele 17:30 și Adorație euharistică: Duminica. Programul adorațiilor este următorul:
Duminică 5 Martie între orele 15:00 – 18:00
Duminică 12 Martie între orele 15:00 – 18:00
Duminică 19 Martie între orele 15:00 – 18:00
Duminică 26 Martie între orele 15:00 – 18:00
De asemenea, vă invităm să practicăm postul și pomana comună: în acest sens vă propunem “Cutia speranței”: în ea săadunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți "Cutia speranței" pe care vă invităm să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana dvs. pe tot parcusul Postului Mare. De asemnea văm organiza „Cafeaua antoniană” pentru ajutorarea bolnavilor și săracilor din parohie precum și pe cei pe care îi cunoaștem.
3. În timpul Postului Mare dedicăm o atentie deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de slujirea a comuniunii (Preoția și Căsătoria). În această Duminică medităm asupra Sacramentului Preoției, mai exact asupra Identității Preotului.
4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.
5. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: https://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR
pe care îl găsiti pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!
6. Copiii de la Prima Sfântă Impărtășanie sunt rugați ca după binecuvântarea finală să vină la capelă iar ceilalți elevi sunt așteptați la sala de cateheză.
7. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Pentru această Duminică vă prezentăm și vă propunem trei cărți: "Cuvintele de pe urmă rostite de Cristos pe cruce" de părintele Claudiu Dumea, "Maria ne unește" de Doina Hasneș-Ciurdariu și "Creștin in timpul nostru" de Albert Holenstein.
- "Cuvintele de pe urmă rostite de Cristos pe cruce" de părintele Claudiu Dumea. Timpul liturgic în care ne aflăm ne invită să aprofundăm drama lui Dumnezeu răstignit pentru oameni. Ne recunoaștem printre păcătoșii pentru a căror iertare se roagă Cristos pe cruce. Recunoaștem că atunci când păcătuim știm și totuși nu știm ce facem. Părintele Claudiu Dumea ne propune ca teme de meditație pe perioada Postului Mare cele șapte cuvinte sau cele șapte expresii ale lui Isus de pe cruce.
- Doamna Doina Hasneș-Ciurdariu, dedică cartea "Maria ne unește" tuturor copiilor lumii, părinților din întreaga lume și celor care vor să cunoască mărturii ale pelerinilor de la Medjugorje. In ziua de 12 mai 2019 Sfântul Papa Francisc a autorizat pelerinajele la Medjugorje și acestea pot fi organizate și de către preoți.
- "Creștin in timpul nostru" de Albert Holenstein este o cărticică, de numai 50 de pagini, ușor de citit, scrisă cu înțelepciune și multă înțelegere față de situația creștinilor in societatea de astăzi. De la credință se așteaptă ca ea să fie cu adevărat o forță care susține viața, o speranță cu care poți să trăiești și să mori. O viață creștină autentică presupune și disponibilitatea de a nu ne lăsa înșelați în drumul nostru de credință de mediul indiferent care ne înconjoară.
Lăudat să fie Isus Cristos!
Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro