Săptămâna: 6 – 13 Decembrie 2020

1. Calendarul săptămânii
6 D † DUMINICA a 2-a din Advent; Sf. Nicolae, ep.
7 L Ss. Ambrozie, ep. înv. **; Maria Giusseppa Rosselo, călug.
8 M † NEPRIHĂNITA ZĂMISLIRE; Sf. Narcisa, fc.,
9 M Sf. Juan Diego Cuahtlatoatzin *
10 J Fer. Anton Durcovici **, ep. m.; Sf. Fc. Maria de la Loreto; Ss. Eulalia, fc. m.; Maur, m.
11 V Sf. Damasus I, pp. *
12 S Ss. Fc. Maria de la Guadalupe *; Epimah şi Alexandru, m.
13 D † DUMINICA a 3-a din Advent; Ss. Lucia, fc. m.; Otilia, călug.

2. Marți, 8 Decembrie, celebrăm Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria, sărbătoare de poruncă. Celebrăm două Liturghii în Biserica noastră: la orele 10.30 și seara la 18.00.

3. La data de 10 Octombrie 2020 s-a deschis în Arhidieceză anul pastoral trienal 2020-2023. În primul an pastoral, 2020-2021 se va prezenta Liturgia înțeleasă ca celebrare și viață. În timpul Adventului vom reflecta împreună Duminica asupra importanței temei liturgiei cu ajutorul catehezelor propuse de Oficiul pentru pastorala liturghică și Oficiul pentru cateheza din Arhidieceza. A doua Duminică este dedicata temei: Participarea activă la liturgia Bisericii.

4. În timpul Adventului, toți copiii, adolescenții și tinerii parohiei, precum și toți cei de bunăvoință sunt invitați să participe la “Atelierul lui Moș Crăciun”. Atelierul va avea loc Sâmbăta în casele fiecărui copil, adoleșcent, tânăr sau voluntar din parohia noastră. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar doresc să se implice fie pentru scopul caritabil al atelierului fie pentru a se pregăti impreună cu noi la sărbatoarea Crăciunului. În contextual actual al pandemiei fiecare va lucra acasă, iar legătura dintre participanți se va desfășura prin sesiuni pe zoom. Lucrurile manuale si frumoase pregătite vor fi expune la intrarea în biserica iar ofertele benevole sunt destinate pregătirii unui dar de Crăciun pentru bolnavii, persoanele în vârstă și săracii din parohia noastră și nu numai.
Programul Atelierului 2020:
- Sâmbătă, 12 Decembrie, de la orele 15:30 pe zoom
- Sâmbătă, 19 Decembrie, de la orele 15:30 pe zoom

5. La ieșirea din Biserică puteți procura revistele Actualitatea creștină, Mesagerul Sf. Anton și calendarele bisericești pentru 2021.

6. După Sf. Liturghie elevii sunt asteptați la sala de cateheza, iar tinerii și coristii sunt rugați să participe la repețitia de la cor.

Advent binecuvântat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro