Săptămâna: 6 – 13 Februarie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
6 D † DUMINICA a 5-a de peste an; Ss. Paul Miki şi îns., m.; Doroteea şi Teofil, m.
7 L Sf. Richard, rege; Fer. Ana-Maria Adorni, călug.
8 M Ss. Ieronim Emiliani, călug. *; Iosefina Bakhita, fc. *; Fer. Speranţa a lui Isus, călug.
9 M Sf. Apolonia, fc. m.
10 J Sf. Scolastica, fc. **
11 V Sf. Fc. Maria de la Lourdes *
12 S Ss. Martiri din Abitina
13 D † DUMINICA a 6-a de peste an; Sf. Martinian, pustnic

2. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomand.

3. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împătășanie sunt așteptați la capela Bisericii, iar adolescenții și tinerii de la Mir la sala de cateheză, ceilalți elevi și tineri în sala de lângă capelă.

4. La ieșirea din biserică gășiti Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

5. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Astăzi vă propunem trei cărți și vă invităm la o călătorie în trei locuri și trei momente diferite din istoria creștinismului. Prima carte, Quo Vadis, este un roman istoric care ne poartă în Roma lui Nero și a începutului creștinismului. Quo Vadis este o cronică a decăderii unui imperiu și un document despre martiriul primilor creștini. Cartea a stat la baza mai multor ecranizări și este și cea mai citită cartea din bibliotecă.
A doua carte, Padre Pio, omul speranței, ne prezintă viața unui preot călugăr contemporan din Italia. Padre Pio a fost a avut inițiative mărețe și o credință cu care a provocat multe miracole. El a atras atenția oamenilor asupra trupului lui Isus ca mijloc de mântuire, sfântul purtând timp de cincizeci de ani stigmatele Domnului. Mulți credincioși se roagă cu încredere și evlavie la Sfântul Padre Pio.
A treia carte, Monseniorul, cuprinde Amintiri și documente din viața Monseniorul Ghica in Romania. Fericitul Vladimir Ghica este venerat cu multă iubire în biserica noastră locală și în fiecare zi de Vineri ne rugăm prin mijlocirea lui în Biserica noastră. Pentru canonizarea Fericitului Ghika avem nevoie de o minune recunoscută de medici și de Biserică. Fericitul Vladimir Ghica a fost un om de o blândețe extraordinară și cu o minte strălucită. Ce soluții ingenioase a găsit in fiecare situație vă invităm să descoperiți citind cartea.

6. În context sinodal, Colegiul romano-catolic ”Sfântul Iosif” din București, în colaborare cu Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, propun adolescenților și tinerilor o experiență de credință inedită prin intermediul unui pelerinaj la Niculițel, în ziua de 1 iunie a.c. Evenimentul facilitează întâlnirea între credința personală și credința mărturisită până la martiriu a celor 4 creștini autohtoni: Zotic, Atal, Camasie și Filip. Înscrierile se realizează până pe data de 15 martie a.c. La acest eveniment sunt invitate să participe și celelalte categorii de credincioși. Mai multe detalii în afișul de la avizierul parohial.

7. Coriștii sunt rugați să participe la repetițiile de la cor.

Lăudat sa fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro