Duminică, 6 - 13 Noiembrie 2022

1. Calendarul săptămânii
6 D † DUMINICA a 32-a de peste an; Sf. Leonard, pustnic
7 L Sf. Villibrord, ep.
8 M Sf. Adeodat, pp.; Fer. Ioan Duns Scotus, pr. LP
9 M SFINŢIREA BAZILICII DIN LATERAN
10 J Ss. Leon cel Mare, pp. înv. **; Oreste, m.
11 V Ss. Martin de Tours, ep. **; Marina, fc. m.; Fer. Alice, fc. m.
12 S Ss. Iosafat, ep. m. **; Cristian, m.
13 D † DUMINICA a 33-a de peste an; Sf. Augustina (Livia), călug.

2. Marți,18 Octombrie 2022, am început Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.


3. Duminică, 13 noiembrie 2022, ultima duminică din Timpul de peste an, adoratorii din București se vor întâlni la Parohia Sfântul Anton de Padova (Colentina), începând cu ora 14:15. Tema propusă este: „Eu sunt Alfa și Omega” (Ap 1,8). Programul este următorul:

- 14:15 primire și introducere (în sala de cateheză)

- 15:00 Coronița milostivirii divine (în Biserică)

- 15:15 învățătură (în Biserică)

- Pauză (15 minute)

- 16:15 împărtășire (în sala de cateheză)

- 17:00 Adorație comunitară animată

- 18:00 Sfânta Liturghie

“La acest sfârșit de an liturgic, vrem să ne amintim, în lumina Euharistiei, că istoria nu merge în gol; ea are un scop, înscris în cercul alb al Ostiei: venim de la Dumnezeu, ne îndreptăm către Dumnezeu, în Isus Cristos, care este Calea noastră, Pâine pentru drum, Cuvânt care ne călăuzește, Lumina pașilor noștri, Adevărul existenței noastre. Mulți oameni pretind astăzi să-și croiască singuri „un drum în viață”. Așa cum declara Conciliul Vatican al II-lea, „Unii așteaptă numai de la efortul omului adevărata și deplina eliberare a neamului omenesc și sunt convinși că viitoarea dominație a omului asupra pământului le va împlini toate dorințele inimii. Sunt unii care, pierzând nădejdea de a afla sensul vieții, laudă îndrăzneala acelora care, socotind că existența umană este în sine lipsită de orice semnificație, se străduiesc să-i dea o semnificație completă, în mod subiectiv. Totuși, în fața evoluției actuale a lumii, crește din zi în zi numărul acelora care își pun întrebările cele mai fundamentale sau le resimt cu o nouă acuitate. Ce este omul? Care este sensul durerii, al răului, al morții, care, în ciuda oricărui progres, nu încetează să existe? La ce bun aceste victorii plătite atât de scump? Ce poate aduce omul societății? Ce poate aștepta de la ea? Ce va urma după această viață pământească?
Biserica, însă, crede că Isus Cristos, mort și înviat pentru toți, oferă omului lumină și puteri prin Duhul său, ca omul să poată răspunde vocației sale supreme; și că nu a fost dat alt nume sub cer oamenilor, în care ei să se poată mântui. De asemenea, ea crede că în Domnul și Învățătorul ei se află cheia, centrul și scopul întregii istorii umane. Pe lângă aceasta, Biserica afirmă că mai adânc decât toate schimbările există multe lucruri care nu se schimbă și care își au temeiul ultim în Cristos, care este același, ieri, astăzi și în veac” (GS 10). Sr. Annunziata

4. Duminică, 13 noiembrie se celebrează Ziua mondială a eradicării sărăciei sau Ziua Săracilor. Cu aceasta ocazie Caritas București ne invităm să organizăm o colectă de alimente în toate parohiile. Alimentele strînse în parohiile din București vor fi preluate de către Caritas București.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

6. După binecuvântarea finală, toți elevii sunt așteptați la cateheză: cei mici pana la clasa a IV-a inclusiv la capela de la subsolul bisericii, ceilalți la sala de cateheza.


Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro