Săptămâna:  6 – 13 Octombrie 2019

 

  1. Calendarul Săptămânii:

6 D DUMINICA a 27-a de peste an; Sf. Bruno, pr.

7 L Sf. Fc. Maria, Regina Rozariului **

8 M Sf. Pelagia, fc. m.

9 M Ss. Dionisie, ep. şi îns., m. *; Ioan Leonardi, pr. *; Abraham, patriarh

10 J Sf. Daniel Comboni, ep.

11 V Ss. Ioan al XXIII-lea, pp. *; Filip, diacon; Alexandru Sauli, ep.

12 S Ss. Serafim, călug.; Felix al IV-lea, pp.

13 D DUMINICA a 28-a de peste an; Sf. Romeo, ep.; Fer. Alexandrina

  1. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Scrisoarea Apostolică Maximum Illud a Papei Benedict al XV-lea, papa Francisc a decretat luna Octombrie 2019, Luna Misionară Extraordinară. Tema Lunii Misionare Extraordinare este “Botezați și trimiși: Biserica lui Cristos într-o misiune în lume” și are drept scop retrezirea conștiinței missio ad gentes și relansarea cu un nou spirit de responsabilitate în vestirea Evangheliei în lumea de azi.
  • Pentru celebrarea Lunii Misionare Extraordinare, papa Francisc ne indică următoarele dimensiuni: Întâlnirea personală cu Isus Cristos viu în Biserica Sa prin Euharistie, Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea personală și comunitară; Mărturia: sfinții, martirii misiunii și mărturisitorii credinței, o expresie a Bisericilor răspândite în întreaga lume; Formarea misionară: Sf. Scriptură, cateheză, spiritualitate și teologie; Caritatea misionară.
  • În parohia noastră, Duminică, 6 Octombrie la Sf. Liturghie de la orele 10.30 vom inaugura solemn Luna misionară extraordinară. Sunt invitați să participe activ toți copiii parohiei. După Sf. Liturghie urmează o cateheză misionară în sala de cateheză a parohiei.
  • În luna Octombrie, luna Sf. Rozariu, vom oferi toate rugăciunile Sf. Rozariu și a litaniilor către Maica Domnului cu intentia principală pentru misiuni și misionari. Sf. Rozariul și litaniile vor avea loc zilnic înaintea Sf. Liturghii de la orele 18.00; Duminica și înaintea Sf. Liturghii de la orele 10.30.
  • Vineri, 18 Octombrie, invităm toți copii la orele 17.10 în Biserica noastră pentru acțiunea “Un milion de copii se roagă Rozariul” pentru unitate si pace.
  1. Am început înscrierea copiilor pentru Prima Sfântă Impărtășanie.
  2. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvantul lui Dumnezeu, de Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din biserică să luați o carte din biblioteca parohiei noastre.
  3. Marți 17 Septembrie, am început Novena la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jertfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a IV-a.

Lăudat să fie Isus Cristos!

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

 

Categories: Anunturi, Sf Anton, Stiri