Săptămâna: 7 - 14 Aprilie 2019

1. Calendarul Săptămânii:
7 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr.
8 L Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep.
9 M Fer. Ubald, călug.
10 M Ss. Apoloniu, pr. m.; Macarie
11 J Ss. Stanislau, ep. m. *; Gemma Galgani, fc.
12 V Ss. Iuliu I, pp. m.; Sava Gotul, m.
13 S Sf. Martin I, pp. m. *
14 D † DUMINICA FLORIILOR; Ss. Tiburţiu, Valerian şi Maxim, m.; Liduina, fc.; Fer. Isabela, fc. m.

2. Marți, 19 Martie 2019, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special săracilor. Urmează Marțea a IV-a. 

3. În timpul Postului mare în Biserica noastră ne rugăm Calea Sfintei Cruci în zilele de Miercuri și Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00. Vă învităm să ne rugăm împreună în Biserică și să parcurgem în aceste zile de har ale Postului Mare drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos.

4. Cu mare bucurie vă anunțăm că s-au deschis înscrierile pentru pelerinajul organizat de Arhidieceza noastră cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România și a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida în Catedrala Sfântul Iosif, în după-amiaza zilei de 31 mai 2019. Pentru a putea participa la pelerinaj, este absolut necesar să vă înscrieți online pe site-ul de internet:
inscrieri.papalabucuresti.ro.
Regăsiți adresa de înscriere și pe afișele de la biserică. Sistemul online este foarte ușor de utilizat; înscrierea durează doar un minut. Vi se vor cere datele dvs. personale. Atenție! Înscrierile sunt individuale, inclusiv pentru copiii de orice vârstă. Vă puteți înscrie ca pelerin sau ca voluntar; găsiți detalii despre înscrierea ca voluntar tot pe site. Înscrierile se închid pe data de 30 aprilie 2019. Persoanele care nu au acces la sistemul online sau întâmpină dificultăți cu înscrierea sunt invitate să contacteze parohia sau Centrul de înscrieri alArhiepiscopiei de lângă Librăria Sf. Iosif.
Centrul de înscriere ARCB Str. G-ral Berthelot, 19 010164 București, Tel. +40 212015410 Email: inscrieri @ arcb.ro; Program de asistență pentru înscrieri: Luni – Sâmbătă: 9.00 – 11.00 miercuri şi vineri: 16.00 – 18.00.

5. Duminică, 14 Aprilie a.c. vom celebra FLORIILE, începutul Săptămânii Sfinte sau Saptamana Mare, și totodată Ziua mondială a Tineretului Catolic la nivel diecezan. La Liturghia de la 10:30 vom binecuvânta ramurile. După-amiază suntem invitați să participăm cu toții (preoți, călugări, călugărițe, ministranți, copii, tineri și adulți) la procesiunea solemnă de Florii. Procesiunea începe la orele 14:00 (la orele 13:45 adunarea tuturor) din fața Bisericii franceze Sacre Coeur și se va termina la Catedrala Sf. Iosif. La finalul procesiunii Arhiepiscopul Mitropolit Dr. Ioan Robu va prezida Sf. Liturghie de Florii în catedrala "Sf. Iosif". Este o ocazie de a mărturisi public credința noastră!

6. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheză. Copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii. Coriștii sunt rugați să participe la pregătirea cântecelor de Paști.

7. La ieșirea revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton. De asemena mai gășiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro