Săptămâna: 7 – 14 Martie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
7 D † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Perpetua şi Felicitas, m.
8 L Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug. *
9 M Ss. Francisca Romana, călug. *; Dominic Savio; 40 de soldaţi, m.
10 M Sf. Simpliciu, pp.
11 J Sf. Constantin, rege m.
12 V Ss. Inocenţiu I, pp.; Alois Orione, pr.; Maximilian, m.
13 S Sf. Sabin, m.
14 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.

2. Anul acesta sfințirea caselor sau binecuvantarea locuințelor va avea loc după sărbătorarea Paștelui. Cei care care doresc binecuvântarea până la Sărbătoarea Paștelui sunt rugați să se anunțe la biroul parohial sau telefonic pe fix 0212410785 sau mobil 0765050310.

3. Miercuri, 17 Februarie 2021, am început Postul Mare. În timpul Postului Mare în Biserica noastră ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri și Duminică de la orele 17:30. Va învităm să parcurgem împreună în aceste zile drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos. De asemenea, în timpul Postului suntem invitați să luăm acasă Cutia Speranței pentru a aduna acolo caritatea sau pomana noastră prin care sprijinim cele două misiuni ale Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa.

4. La ieșirea din Biserică revistele Actualitatea creștină, precum și Declarația 230 pentru anul fiscal 2020. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația doar cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Multumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră. Vă asigur de rugăciunile mele, în special prin mijlocirea Sf. Anton de Padova.

5. La invitația ÎPS Aurel Percă anul acesta actiunea "24 de ore pentru Domnul" se numeste anul acesta “O zi pentru Domnul!” și va avea loc Vineri, 12 Martie 2021. Programul este următorul:
- Orele 6:50 Sf. Liturghie
- Adoratie euharistică în tăcere cu posibilitatea de spovadă pe durata întregii zile
- Orele 15:00 Coronița milostivirii divine
- Orele 16:30 Sf. Rozariu de durere meditat
- Orele 17:30 Calea Sfintei Cruci
- Orele 18:00 Sf. Liturghie
- Orele 19:00 Adorație euharistică cu adolescenții și tinerii
- Orele 21:00 Binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament

Laudă și mulțumire să fie în orice moment!

Preasfântului și dumnezeiescului Sacrament!

În invitația sa pentru această zi ÎPS Aurel spunea: “Este de dorit ca la această „Zi de rugăciune pentru Domnul” să participe un număr cât mai mare de credincioși. În special, sunt așteptate grupurile parohiale, mișcările și asociațiile bisericești, precum și congregațiile religioase prezente în parohii, care se vor alterna pe parcursul întregii zile pentru animarea Adorației Euharistice, a celebrării Liturgiei Cuvântului, precum și a diferitelor momente de rugăciune comunitară... Vă îndemn să răspundeți cu generozitate la această chemare anuală a Papei Francisc, să oferiți un spațiu generos din timpul dumneavoastră în cadrul acestei „Zile de rugăciune pentru Domnul”, această zi fiind și o bună pregătire pentru sărbătoarea Paștelui și o bună ocazie de împăcare cu El, pentru că „El iartă toate greșelile” (Ps 103, 3).Vă așteptăm cu drag, pr. paroh Ciprian ANDREI

6. După Sf. Liturghie de la orele 10:30 elevii și copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela de la subsolul Bisericii pentru cateheză. În fiecare Sămbăta facem pregătiri catehetice online dimineata și după amiază.

7. Miercuri, 10 Martie începem novenă de pregătire la solemnitatea Sf. Iosif, patronul Bisericii Universale.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro