Anunțuri, Duminică 7 - 14 Noiembrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
7 D † DUMINICA a 32-a de peste an; Sf. Villibrord, ep.
8 L Sf. Adeodat, pp.; Fer. Ioan Duns Scotus, pr.
9 M SFINŢIREA BAZILICII DIN LATERAN
10 M Ss. Leon cel Mare, pp. înv. **; Oreste, m.
11 J Ss. Martin de Tours, ep. **; Marina, fc. m.; Fer. Alice, fc. m.
12 V Ss. Iosafat, ep. m. **; Cristian, m.
13 S Sf. Augustina (Livia), călug.
14 D † DUMINICA a 33-a de peste an; Ss. Ştefan-Teodor, ep. m.; Serapion, călug. m.

2. Marți, 21 Septembrie 2021, am început Trezena sau 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

3. Duminica 14 Noiembrie celebrăm în Biserica Catolică a V-a Zi Mondială a Săracilor. Mesajul adresat de Papa Francisc pentru celebrarea Zilei Mondiale a Săracilor din acest an are ca motto un pasaj din evanghelia Sfântului Marcu: „Pe săraci îi aveți totdeauna cu voi” (14,7) Putem să ne obișnuim cu prezența constantă a săracilor, în așa măsură încât să devenim indiferenți față de ei. Trebuie însă să redescoperim frumusețea împărtășirii bunurilor, fără a delega această misiune pe seama altora. Suntem frați și surori, și fiecăruia îi este cerut să trăiască, dincolo de credință și speranță, virtutea carității. Nu este suficientă o pomană sau o faptă de milostenie. Explică foarte bine Papa Francisc: „se știe că un gest de binefacere presupune un binefăcător și unul care beneficiază, în timp ce împărtășirea generează frățietate. Pomana este ocazională; împărtășirea, în schimb durează”. Biserica noastră locală de București dorește să dea curs acestei invitații a Papei Francisc, lansată în Mesajul din acest an, prin inițiative care vor fi promovate în cadrul comunităților și prin coordonarea Caritas-ului arhidiecezan. Astfel vom face o colecta de alimente și alte bunuri la nivelul parohial, care apoi vor fi distribuite prin Caritas unor centre care oferă ajutor social celor săraci, aflați în grija unor Asociații sau Fundații: Don Guanella, Papa Giovanni XXIII, Frații Carității, Surorile Carității, etc

4. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand și de asemenea, calendarele bisericești pentru 2022.

Odihna cea veşnică dă-le-o lor, Doamne!
Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!
Să se odihnească în pace! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro