Săptămâna: 8 - 15 Mai 2022

1. Calendarul Săptămânii:
8 D † DUMINICA a 4-a a Paştelui; Fer. Ieremia Valahul, călug.; Sf. Victor, m.
9 L Ss. Isaia, profet; Pahomie, pustnic
10 M Sf. Ioan de Avila, pr. înv. *; Fer. Ivan Merz, laic
11 M Sf. Mamert, ep.
12 J Ss. Nereu şi Ahile, m. *; Pancraţiu, m. *
13 V Sf. Fc. Maria de la Fatima *
14 S SF. MATIA, ap.
15 D † DUMINICA a 5-a a Paştelui; Sf. Isidor Plugarul

2. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a IX-a.

3. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm. De asemenea, la ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

4. După binecuvântare copiii sunt așteptați la capelă, iar adolescenții la sala de cateheză în vederea pregătirilor pentru Taina Sf. Mir și Prima Sf. Împărtășanie.

5. Luna Mai este în tradiția Bisericii luna închinată Sfintei Fecioarei Maria. Fericită aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de Domnul!”. (Luca 1,45) Luna Mai este o luna a florilor dar pentru Biserică este în mod deosebit luna închinată Preasfintei Fecioare Maria. Vă invităm ca în această lună să stăruim în rugăciune pentru încetarea războiului în Ucraina și pentru pacea lumii întregi. Astfel, vă invităm să ne rugăm zilnic Sf. Rozariu și Coronița milostivirii divine.

- Sf. Rozariu înainte de Sfintele Liturghii de seară: de la orele 17:00 ne vom ruga Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului; iar Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00.

- Zilnic la orele 15:00 ne rugăm Coronița milostivirii divine și litania la milostivirea lui Dumnezeu.
Atât Sf. Rozariu cât și Coronița Milostivirii divine le vom transmite live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/.
Vă așteptăm cu drag ca împreună să ne rugăm Reginei păcii pentru ca milostivirea lui Dumnezeu și pacea cerească să ajungă în inimile cât mai multor oameni ca să înceteze cât mai curând orice violență și război. Regina păcii, roagă-te pentru noi!

7. ÎPS Aurel PERCĂ, Arhiepiscop mitropolit de București, ne adresează invitatia de a participa, la Pelerinajul organizat la BAZILICA PALEOCRESTINA din Niculitel, Judetul Tulcea, ce va avea loc in ziua de miercuri, 1 iunie 2022. Initiative a Colegiului Romano-Catolic Sfântul Iosif din Bucuresti, pelerinajul la care va invitam se inscrie in seria evenimentelor prilejuite de Sinodul Bisericii Catolice, deschis de Papa Francisc pe 9 octombrie 2021, cu tema, Pentru o Biserica sinodala: comuniune, participare, misiune. Acest pelerinaj se vrea a fi un început al manifestarilor anuale de venerare a martirilor din primele secole din ținutul dobrogean. Pământul Dobrogei ascunde în sine mărturii nenumarate ale existentei crestinismului pe aceste meleaguri inca din perioada romana și a Bisericii din catacombe.
PROGRAMUL PELERINAJULUI DE LA NICULITEL (1 IUNIE 2022)
- 10.00-10.45 - Sosirea pelerinilor si posibilitatea de a vizita Bazilica Paleocrestina
- 11.00 - Sfantul Rozariu (cu prima si ultima decada cantate gregorian)
- 11.30 - Sfânta Liturghie prezidata de IPS Aurel PERCA, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti (cu un cuvant inainte al Mons. leronim lacob, consilier episcopal si director la Departamentul de Cercetare Istorica al ARCB)
- 12.45 - Cuvantul invitatilor
- 13.00-13.30 : Moment muzical oferit de tinerii diferitelor comunitati catolice care vor fi prezente si posibilitatea de Vizitare a Bazilicii Paleocrestine din Niculitel
- 13.30 -14.30 - Agapa oferita de ARCB
- 14.30- Incheierea programului

Cristos a înviat!
Adevarat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro