Săptămâna: 9 - 16 Februarie 2020

1. Calendarul săptămânii
9 D † DUMINICA a 5-a de peste an; Sf. Apolonia, fc. m.,
10 L Sf. Scolastica, fc. **
11 M Sf. Fc. Maria de la Lourdes *
12 M Ss. Martiri din Abitina
13 J Sf. Martinian, pustnic
14 V SS. CIRIL, călug. şi METODIU, ep., patroni ai Europei; Valentin, pr. m.
15 S Sf. Claudiu de la Colombiere, pr.
16 D † DUMINICA a 6-a de peste an; Ss. Pamfil şi îns., m.,

2. Marți, 11 Februarie 2020, în comemorarea Sf. Fecioare Maria de la Lourdes, celebrăm în Biserica Catolică și Ziua Mondială a Bolnavului (a XXVIII-a). În Biserica noastră la Sf. Liturghie la orele 18.00 și vom oferi și Ungerea Bolnavilor sau Maslul celor bolnavi.

3. În colaborare cu Oficiul pentru Pelerinaje al Episcopiei de Iaşi organizăm un Pelerinaj la Fatima, în perioada 20-27 aprilie 2020. Se pleacă cu avionul de la Bucureşti la Madrid. Traseul este următorul: Madrid, Alcalá, Fatima, Lisabona (biserica "Sfântul Anton de Padova", Muzeul Ieronimilor şi alte obiective), Sintra şi iarăşi Madrid. Punctul principal este Sanctuarul din Fatima. Numărul de pelerini este de minim 35 de persoane. În preţ este inclus zborul dus-întors, transportul pe toată durata pelerinajului, cazare în regim demipensiune, exceptând prima şi ultima seară. Costul pelerinajului este 580 euro de persoană. Pentru a facilita achiziţionarea biletelor de avion, înscrierile se fac până la 20 februarie 2020.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină pe care vi le recomandăm și totodată Declarația 230 (actualizată) prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale Parohia Sf. Anton.

5. Sâmbătă, 15 Februarie 2020, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului a creat pentru adolescenți și tineri un cadru specific pentru o altfel de cateheză, în cadrul Festivalului Tinereții. Evenimentul va avea loc la Teatrul Țăndărică, începând cu ora 14.00. Festivalul va fi tip concurs și va avea ca temă: „Tinere, îți zic: scoală-te!” (Lc 7,14). Participă și un grup de tineri din parohia noastră. Intrarea este liberă. (Adresa Teatrului Țăndărică: Strada General Eremia Grigorescu 24 (în spatele MacDonalds-ului de la Piața Romană).

6. După Sf. Liturghie elevii sunt așteptați la sala de cateheza pentru o scurtă pregătire religioasă, iar adolescenții și tinerii sunt invitați la capela de la subsolul Bisericii pentru cateheză.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro