Săptămâna:  9 – 16 Iunie 2019

 

  1. Calendarul Săptămânii:

9 D COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Sf. Efrem, diacon înv.

10 L Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii **; Ff. Ioan Dominici, călug; Diana, fc. PP

11 M Ss. Barnaba, ap. **; Ioan de Facundo, pr.; Fer. Iolanda, călug.

12 M Sf. Gaspar, pr., R.

13 J Sf. Anton de Padova, pr. înv. **

14 V Ss. Valeriu şi Rufin, m.; Elizeu, profet, R.

15 S Ss. Amos, profet; Abraham, călug., R.

16 D  PREASFÂNTA TREIME; Ss. Benone, ep.; Iudita, văduvă, m.

2. Duminică, 9 Iunie 2019, în Solemnitatea Coborârea Duhului Sfânt – Rusaliile, un grup de copii din parohia noastră îl vor primi pentru prima oară în inimile lor pe Isus din Sfântă Împărtășanie. Vă invităm să-i însoțim cu prezența și rugăciunea noastră. De asemenea, în această Duminică în Arhidieceză celebrăm și Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale. Mesajul papei Francisc pentru a 53-a Zi mondială a comunicațiilor sociale are ca motto «Suntem mădulare unii altora» (Efeseni 4,25). De la comunitățile rețelor sociale la comunitatea umană. În acea duminică, colecta de la Sfintele Liturghii este pentru susținerea proiectelor de presă ale ARCB.

3. Duminica, 9 Iunie a.c., Episcopia greco-catolica de București organizează procesiunea de mulțumire pentru beatificarea PS Vasile Aftenie, și suntem invitați să participăm și noi la acest moment de mulțumire. Programul: orele 16:10 – reuniunea credincioșilor (în Piața Cantacuzino – spre intrarea în parcul Ioanid, vizavi de parcul Icoanei) orele 16:20 – plecarea procesiunii; Procesiunea va urma str. Polonă pe partea dreaptă și se va îndrepta spre catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”, unde se va celebra, la orele 17:00, Sfânta Liturghie de mulțumire pentru beatificare. În timpul procesiunii se va recita Rozariul de slavă. Va fi prezent la procesiune Nunțiul apostolic, Monseniorul Miguel Maury Buendía.

4. Joi, 13 Iunie 2019, în sărbătoarea Sf. Anton de Padova, pr. înv., vom celebra hramul Bisericii și comunității noastre. Sf. Liturghie solemnă de hram se va celebra la orele 18.00. Vom avea trei zile de pregătire:

– Luni, 10 Iunie, orele 18.00: Sf. Liturghie

– Marți, 11 Iunie, orele 18.00: Sf. Liturghie cu încheierea Trezenei (13 Marți de rugăciuni).

– Miercuri, 12 Iunie, orele 18.00 Sf. Liturghie

Joi, 13 Iunie 2019, sărbătoarea Sf. Anton de Padova, pr. înv., Dimineață la orele 8.00: Sf. Liturghie cu binecuvântarea crinilor. Seara la orele 18.00: Sf. Liturghie solemnă de hram cu binecuvântarea copiilor, a crinilor și a pâinii. După Sf. Liturghie solemnă de hram Ansamblul “Antonian” și prietenii vor susține un scurt program artistic.

5. După Sf. Liturghie coriștii sunt rugați să participe la pregătirea cântecelor pentru hramul bisericii.

 Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton – Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro