1. Calendarul Săptămânii:

9 D † DUMINICA a 6-a a Paştelui Ss. Isaia, profet; Pahomie, pustnic
10 L Fer. Ivan Merz, laic
11 M Sf. Mamert, ep.
12 M Ss. Nereu şi Ahile, m. *; Pancraţiu, m. *
13 J † ÎNĂLŢAREA DOMNULUI; Sf. Fc. Maria de la Fatima
14 V SF. MATIA, ap.
15 S Sf. Isidor Plugarul
16 D † DUMINICA a 7-a a Paştelui; Fer. Vladimir Ghika, pr. m.

2 Joi, 13 Mai 2021, celebrăm Înălțarea Domnului, sărbătoare de poruncă. Vom celebra două Sfinte Litrughii: la orele 10.30 și 18.00.

3. Luna Mai este desigur luna florilor dar totodată este luna închinată în mod deosebit Preasfintei Fecioare Maria. Vă invităm să stăruim în rugăciunea pe care am început-o anul trecut o dată cu venirea pandemiei intitulată “Coroana Rozariului împotriva coronavirusului”. Astfel, zilnic de la orele 15:00 ne vom ruga Coronița milostivirii divine, iar seara înainte de Sfintele Liturghii ne vom ruga de la orele 17:00 Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului. Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00 vom continua cu Sf. Rozariu. Atât coronița Milostivirii divine cât și Sf. Rozariu le vom transmite live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/. Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

4. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni le găsiți la intrarea în Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Impărtăsanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Liturghiei și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

5. "Pace acestei case!" (Luca 10,5) Am termiant programul oficial de sfințire a caselor sau binecuvântarea locuințelor. Multumesc frumos tuturor celor care au primit vizita preotului și Dumnezeu să vă copleașească cu harurile Sale și totodată să vă răsplăteacă pentru participarea la viața cultului nostru catolic. Cei care doresc reprogramare sunt rugați să se anunțe la biroul parohial sau telefonic pe mobil 0765050310 sau pe fix 0212410785.

6. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.

Cristos a înviat!
Adevarat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro