Săptămâna:  13 – 20 Octombrie 2019

 1. Calendarul Săptămânii: 13. D DUMINICA a 28-a de peste an; Sf. Romeo, ep.; Fer. Alexandrina

14 L Sf. Calist I, pp. m. *

15 M Sf. Tereza din Avila, fc. înv. **

16 M Ss. Margareta M. Alacoque, călug. *; Hedviga, călug. *; Longin, m.

17 J Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m. **; Osea, profet

18 V SF. LUCA, ev.

19 S Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *; Ioel, profet

20 D DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.

2. Luna Octombrie 2019 este Luna Misionară Extraordinară cu tema “Botezați și trimiși: Biserica lui Cristos într-o misiune în lume” și are drept scop retrezirea conștiinței missio ad gentes și relansarea cu un nou spirit de responsabilitate în vestirea Evangheliei în lumea de azi.

  • Pentru celebrarea Lunii Misionare Extraordinare, papa Francisc ne indică următoarele dimensiuni: Întâlnirea personală cu Isus Cristos viu în Biserica Sa prin Euharistie, Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea personală și comunitară; Mărturia: sfinții, martirii misiunii și mărturisitorii credinței, o expresie a Bisericilor răspândite în întreaga lume; Formarea misionară: Sf. Scriptură, cateheză, spiritualitate și teologie; Caritatea misionară.
  • Duminică, 13 Octombrie la orele 17.00 ne vom ruga ]n biserica noastră Rozariul misionar. De altfel, în luna Octombrie, luna Sf. Rozariu, vom oferi toate rugăciunile Sf. Rozariu și a litaniilor către Maica Domnului cu intentia principală pentru misiuni și misionari. Sf. Rozariul și litaniile vor avea loc zilnic înaintea Sf. Liturghii de la orele 18.00; Duminica și înaintea Sf. Liturghii de la orele 10.30.
  • Joi, 16 octombrie, la ora 17:00, România se va uni în rugăciunea rozariului misionar prin intermediul Radio Maria. Cu acest prilej suntem invitați toți creștinii, în calitate de misionari, să ne rugăm pentru misiunea Bisericii, aceea de a-L face cunoscut pe Isus la toate popoarele.
  • Vineri, 18 Octombrie, toți copii sunt așteptați la orele 17.10 în Biserica noastră pentru a participa la acțiunea “Un milion de copii se roagă Rozariul” pentru unitate si pace.
  • Sâmbătă, 19 octombrie, ora 17:00 va avea loc o “veghe misionară” la Biserica Sf. Cruce. Programul cuprinde Rozariul misionar pentru misionari și pentru misiunea Bisericii, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii o scurta adoratie euharistica cu binecuvântarea Preasfântului Sacrament!
  • Colecta de Duminică, 20 Octombrie este pentru Operele Misionare Pontificale.

 3. Am început înscrierea copiilor pentru Prima Sfântă Impărtășanie.

 4. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvantul lui Dumnezeu, de Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din biserică să luați o carte din biblioteca parohiei noastre.

 5. Am început Novena la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jertfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a V-a.

 6. Cristian Benchea, kinetoterapeut de profesie, oferă copiilor școlari și tinerilor posibilitatea de a trata afecțiuni ale coloanei vertebrale. În acest sens, dorim să organizăm un training postural celor care consideră că acest gen de informație le este de folos.

7. Duminică, 20 Octombrie 2019, va avea loc procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile capitalei. Credincioșii, persoanele consacrate, ministranții și preoții sunt rugați să se adune, începând cu ora 13.45, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu).

  • orele 14.00: rugăciunea Sfântului Rozariu în jurul monumentului papei
  • orele 14.30: procesiunea spre Catedrala Sfântul Iosif cu icoana şi relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea, papă.
  • orele 15.00: Sf. Liturghie solemnă, în cinstea Sf. Ioan Paul al II-lea în Catedrala Sfântul Iosif

Suntem învitați să participăm cu toții, un apel deosebit adresez adolecenților și tinerilor din parohie! Vă așteptăm cu drag!

 Lăudat să fie Isus Cristos!

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Categories: Anunturi, Sf Anton, Stiri