Săptămâna, 16 - 23 Aprilie 2023

1. Calendarul săptămânii

16 † DUMINICA a 2-a a Paştelui; Ss. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif Labre

17 L Ss. Ilie, Paul şi Isidor, m.
18 M Sf. Atanasia din Egina
19 M Sf. Leon al IX-lea, pp.
20 J Ss. Anicet, pp.; Marcian, călug. LN
21 V Sf. Anselm, ep. înv. *
22 S Ss. Soter şi Caius, pp.; Leonida, m.
23 D † DUMINICA a 3-a a Paştelui Ss. Gheorghe, m.; Adalbert, ep. m.

2. Am început Trezena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovadă și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro. Urmează Marțea a VI-a.

3. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

4. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe care îl găsiți pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

5. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului pregătește o nouă experiență formativă pentru adolescenți și tineri, prin care vor avea posibilitatea să observe frumusețea sacramentelor preoției și căsătoriei, dar și cum influențează viața de zi cu zi. Pe lângă acestea, organizatorii au în vedere și alte lucruri interesante care le pot îmbunătăți abilitățile personale în activitățile de grup. Evenimentul va avea loc în perioada 11 – 14 mai 2023, în Popești-Leordeni. Data limită pentru înscrieri 23 aprilie. Mai multe detalii despre curs pot fi primite la biroul parohial, iar formularul de înscriere poate fi accesat scanând codul QR de la afișul prezent la avizierul parohial.
Iată și detaliile de care aveți nevoie:
https://cdpt.ro/start-inscrieri-un-nou-curs-formativ-si-interactiv-pentru-tineri/

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro