În perioada 4-7 August 2022 la a avut loc Întâlnirea Diecezană a Tineretului – IDTC 2022, la Mânăstirea Carmelitană din Ciofliceni, Snagov. Au participat si un grup de adolescenți și tineri din parohia noastră care, în spirit sinodal, alături de ceilalți participanți din Arhidieceză au experimentat ce înseamnă a fi Biserică într-o atmosferă de bucurie și comuniune interactivă! Câțiva dintre ei ne-au împărtășit câte o impresie sau un gând care sa ne ajute să înțelegem utilitatea Întâlnirii Tineretului Catolic.

Mă numesc Frîncu Clara-Elisabeta și am 15 ani. Anul acesta am participat la IDTC! Tema a fost "Bucuria mea ești ,TU!" Totul a început atunci când sora mea mai mare mi-a propus această întâlnire, am fost încântată și abia așteptam să am parte de o nouă experiență! La această întâlnire am reușit să mă apropii mai mult de Isus. Am participat și la câteva ateliere la care am învățat cum să dăm primul ajutor sau cum sa facem un breloc cu mâinile noastre! In tot acel timp Trupa Verita ne-a incantat cu melodiile pe care le cântau cu atâta bucurie! Cu toate acestea în acele zile am învățat că oricine poate fii bucuria ta! A fost o experiență de neuitat! Clara F.

Cred ca cel mai mult la acest IDTC mi-a plăcut atmosfera oferită atât de eveniment în sine cât și de ceilalți tineri care au participat. A fost o bucurie pentru mine! Rareș R.

A fost foarte frumos! Mi-a plăcut foarte mult faptul că am ieșit din zona mea de confort și apoi că mi-am făcut prieteni noi! Cristian S.

Experiența la IDTC a fost una foarte plăcută deoarece mi-a dat șansa sa mă destind de viața de zi cu zi, de rutina mea și mi-a dat un timp de a-mi pune gândurile în ordine. Mulțumesc tuturor organizatorilor și binefăcătorilor ca au făcut posibilă aceasta întâlnire și speram să ne vedem la anul în Lisabona la Întâlnirea Mondială a Tineretului Catolic. Robert V.

Din punctul meu de vedere, ca organizator, IDTC a fost super fain și frumos, dar totodată a fost și foarte obositor. Cu toate acestea, m-am distrat foarte tare și mi-a făcut plăcere să contribui cu prezența și implicarea mea la această întâlnire a tineretului catolic. Maria S.