Duminică, 24 aprilie 2016, în toate parohiile Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se va face o colectă specială pentru Ucraina. Această colectă a fost stabilită de Papa Francisc și anunțată de Suveranul Pontif la rugăciunea Regina Coeli, duminică, 3 aprilie a.c., Duminica Milostivirii.

Într-o scrisoare circulară din 15 aprilie a.c., ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, îi informază pe preoții parohi că și Arhidieceza Romano-Catolică de București aderă la această inițiativă și îi roagă să informeze credincioșii „că toate colectele de duminică 24 aprilie vor fi destinate poporului vecin ucrainean”. ÎPS Ioan încheie rugându-l pe Dumnezeu „să primească jertfa și oferta tuturor”.

„Îi invit pe credincioşi să se alăture acestei iniţiative cu o contribuţie generoasă. Acest gest de caritate, pe lângă faptul că va alina suferinţele materiale, vrea totodată să exprime apropierea şi solidaritatea mea personală şi a întregii Biserici. Sper cu tărie ca el să poată ajuta la promovarea fără alte amânări a păcii şi a respectării dreptului în acea ţară atât de încercată”, a spus Papa Francisc duminică, 3 aprilie, anunțând colecta specială pentru Ucraina.

Conform Organizației Națiunilor Unite, de la începutul conflictului armat din Ucraina, cu doi ani în urmă, peste 8.000 de persoane – în majoritate civili – și-au pierdut viața, iar circa 18.000 au fost rănite. În plus, Ucraina a ajuns într-o stare de urgență umanitară, așa cum arată un raport publicat de Radio Vatican: jumătate de milion de cetățeni ucraineni au urgentă nevoie de hrană; 1.300.000 de persoane riscă să rămână fără acces la apă potabilă; 2.300.000 de persoane au urgentă nevoie de medicamente și îngrijire medicală; circa 200.000 de copii se află printre refugiaţi.

preluare de pe angelus.com.ro

Categories: Anunturi, Sf Anton