În după amiaza zilei de 15 noiembrie 2019, un grup de copii din parohia Sf. Anton de Padova din București a umplut de veselie curtea bisericii noastre. Erau copii misionari pontificali din parohie care, alaturi de alți copii de la liceele catolice din capitală, porneau plini de entuziasm și nerăbdare la prima întâlnire misionară care a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Misionari Oblaţi ai Mariei Imaculate din Mărăcineni (Argeş), în perioada 15-17 noiembrie.

Ghidați de trei motto-uri: „Botezați și trimiși”, „Copiii sprijină copiii” și „Cu Isus în misiune”, cei 17 copii din parohie au fost însoțiti de un catehet, o mama, un tânăr și pr. paroh. Pe parcursul formării orgnanizate de Operele Misionare Pontificale din Romania, copii s-au rugat împreună, au cântat, s-au jucat și, mai ales, au învățat foarte multe lucruri noi, frumoase și necesare pentru a fi misionari în lumea de azi.

Bucuria a fost prima și cea mai importantă caracteristică a experienței pe care copiii au făcut-o la Mărăcineni. A fost și o confirmare a faptului ca Dumnezeu este mai ales bucurie, o bucurie pe care de cele mai multe ori o vedem pe chipurile celor mici, dar cu credință mare.

Mulțumim Pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale din Romania, dnei Matilda Andrici, sr. Regina, sr. Cristina, sr. Paula, sr. Agneza, tuturor cateheților și animatorilor pentru că s-au implicat exemplar în reușita formării misionare a celor mai mici din Biserica, care azi și mâine, alături de cei mai în vârstă, vestesc cu bucurie și înflăcărare Evanghelia lui Cristos. Multumim și gazdelor pentru ospitalitatea oferită.

Lăudat să fie Isus Cristos!

pr. Ciprian Andrei

https://photos.google.com/share/AF1QipMN0-AD96uBLXNNJtUrSEplyswLbB-GEKOtAqRVfmhl5Fde7p7qEHnVdYRuqUSUxA?key=OFA0YTJ4TFNONDVRT2hpUmhXZ2VjYWVRV0VROWRR

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro