Săptămâna, 2 – 9 Aprilie 2023

1. Calendarul săptămânii
2 D † DUMINICA FLORIILOR; Sf. Francisc de Paola, pustnic
3 L Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp.
4 M Sf. Isidor, ep. înv.
5 M Ss. Vincenţiu Ferrer, pr.; Irina, m.
6 J JOIA SFÂNTĂ (Cina Domnului) Sf. Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 V VINEREA SFÂNTĂ (Patima şi moartea Domnului) (post şi ab.)
Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr.
8 S SÂMBĂTA SFÂNTĂ; Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep.
9 D † ÎNVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE) Fer. Ubald, călug.

2. Duminică 2 aprilie celebrăm Duminica Floriilor; În parohie vom face binecuvântarea ramurilor și procesiunea la începutul Sf. Litturghii de la orele 10:30.

Procesiunea solemnă în București va începe de la Biserica Franceză „Sacré Coeur”, ora: 15.00, cu celebrarea de sfințire a ramurilor, şi se va încheia la Catedrala „Sf. Iosif”. La sfârşitul procesiunii se va celebra Sfânta Liturghie Solemnă de Florii prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Aurel PERCĂ. La această sărbătoare sunt invitaţi:
- Credincioşii din parohii (copii, tineri, familii etc.) și toate persoanele consacrate: ora 14.40, la Biserica Franceză, cu ramuri în mână)
- Toţi preoţii din bucureşti și din vecinătatea bucureștiului: ora 14.40, la Biserica Franceză, cu „albă”, stolă roşie şi ramuri în mână)
- Toţi ministranţii din parohii: ora 14.30 la Biserica Franceză, cu hăinuţele de ministrant şi ramuri în mână)
- Voluntarii pentru buna organizare a procesiunii: ora 14.15, la Biserica Franceză.

3. În Săptămâna Mare ne rugăm Calea Sfintei Cruci în zilele de Marți, Miercuri și Vineri de la orele 17:30, iar în Joia Mare după Sf. Liturghie de la orele 18:00 vom face adorație euharistică la capela de la subsolul Bisericii până la miezul nopții. Primii care vor face adorație euharistică sunt copiii și tinerii. Vă rugăm să-i însoțiți.

De asemenea, vă invităm să practicăm postul și pomana comună: în acest sens vă propunem “Cutia speranței”: în ea săadunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică mai găsiți "Cutia speranței" pe care vă invităm să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana dvs. până după sărbătoarea Paștelui.

4. Marți 14 Martie 2023, am început Trezena de rugăciuni. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovadă și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro. Urmează Marțea a IV-a.

5. Celebrarea Triduum-ului Pascal:

Joia Sfântă, 6 Aprilie 2023
- la orele 18:00 - Sf. Liturghie a Cinei Domnului; Adorație Euharistică pana la miezul nopții la capela de la subsolul Bisericii.

Vinerea Sfântă, 7 Aprilie 2023, (zi de post și abstinență):
- la orele 15:00 - Coronița milostivirii divine
- la orele 16:45 - Sf. Rozariu
- la orele 17:30 - Calea Sfintei Cruci
- la orele 18:00 - Celebrarea Pătimirii Domnului cu Adorația Crucii

Sâmbătă Sfântă, 8 Aprilie 2023
- la orele 20:00 - Vigilia Pascală - Sf. Liturghie din Noaptea de Paște.
NB. Pentru Spovadă puteți veni toată ziua; cu cel puțin două ore înainte de Vigilia Pascală doi preoți vor fi la scaunele de spovadă; în timpul Vigiliei doar unul; zilnic există posibilitatea de a va spovezi înainte sau după Sfintele Liturghii.

Duminica Paştelui, 9 Aprilie 2023
- la orele 10:30 - Sf. Liturghie solemnă din ziua de Paște
- la orele 18:00 - Sf. Liturghie

A doua zi de Paşti, 10 Aprilie 2023:
- Sf. Liturghii la orele 10:30 şi la 18:00

A treia zi de Paşti, 11 Aprilie 2023:
- Sf. Liturghii la orele 10:30 și 18:00
- Sf. Liturghie de la orele 18:00 se va celebra cu Trezena la Sf. Anton de Padova, sfantul minunilor și patronul Bisericii noastre.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

7. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe care îl găsiți pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

8. Copiii de la Prima Sfântă Împărtășanie sunt rugați ca după binecuvântarea finală să vină la capelă, iar ceilalți elevi sunt așteptați la sala de cateheză a parohiei.

9. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului pregătește o nouă experiență formativă pentru adolescenți și tineri, prin care vor avea posibilitatea să observe frumusețea sacramentelor preoției și căsătoriei, dar și cum influențează viața de zi cu zi. Pe lângă acestea, organizatorii au în vedere și alte lucruri interesante care le pot îmbunătăți abilitățile personale în activitățile de grup. Evenimentul va avea loc în perioada 11 – 14 mai 2023, în Popești-Leordeni. Data limită pentru înscrieri 23 aprilie. Mai multe detalii despre curs pot fi primite la biroul parohial, iar formularul de înscriere poate fi accesat scanând codul QR de la afișul prezent la avizierul parohial.

Iată și detaliile de care aveți nevoie:

https://cdpt.ro/start-inscrieri-un-nou-curs-formativ-si-interactiv-pentru-tineri/


- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro