Săptămâna, 26 Februarie – 5 Martie 2023
1. Calendarul săptămânii
26 D † DUMINICA 1 din Post; Sf. Alexandru, ep.
27 L Ss. Grigore de Narek, abate înv. *; Gabriel al Maicii Îndurerate, călug. PP
28 M Sf. Roman, abate; Fer. Antonia, călug.
1 M Sf. Albin, ep. R.
2 J Sf. Angela a Crucii, călug.
3 V Ss. Cunegunda, împ.; Marin, ostaş m. R.
4 S Sf. Cazimir, rege * R.
5 D † DUMINICA a 2-a din Post; Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.
2. În timpul Postului mare vă invităm la rugăciunea comună: Calea Sfintei Cruci și Adorație Euharistică; Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Marți și Vineri de la orele 17:30 și Adorație euharistică: Duminica. Programul adorațiilor este următorul:
1. Duminică 26 Februarie între orele 15:00 – 18:00
2. Duminică 5 Martie între orele 15:00 – 18:00
3. Duminică 12 Martie între orele 15:00 – 18:00
4. Duminică 19 Martie între orele 15:00 – 18:00
5. Duminică 26 Martie între orele 15:00 – 18:00
De asemenea, vă invităm să practicăm postul și pomana comună: în acest sens vă propunem “Cutia speranței”: în ea săadunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți "Cutia speranței" pe care vă invităm să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana dvs. pe tot parcusul Postului Mare. De asemnea văm organiza „Cafeaua antoniană” pentru ajutorarea bolnavilor și săracilor din parohie precum și pe cei pe care îi cunoaștem.
3. În timpul Postului Mare dedicăm o atenție deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de slujirea a comuniunii (Preoția și Căsătoria). Începem să reflectăm din această Duminică asupra Sacramentului Preoției: : de la Vechiul la Noul Legământ.
4. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Voi vizita bolnavii și personanele în vârstă pentru Spovadă și Sf. Împărtășanie.
5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.
6. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: https://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR
pe care îl găsiti pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!
7. Copiii de la Prima Sfântă Împărtășanie sunt rugați să rămână după binecuvântarea finală pentru cateheză.
8. Cu scopul de facilita o mai bună pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului invită adolescenții și tinerii din parohie la o zi de reculegere, rugăciune și comuniune. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 martie, în parohia ”Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din Popești-Leordeni. Programul va începe la ora 10:00 iar tema propusă de organizatori este: ”Acceptarea de sine și a aproapelui”. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla accesând codul QR din afișul de la avizier.
Lăudat să fie Isus Cristos!
Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro