Location: Sf. Anton - Bucuresti Date : 13 March, 2015 Time: 19.00

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115;
RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Vineri, 13 martie/sâmbătă 14 martie va avea loc initiativa „24 ore pentru Domnul”, o initiativă încurajată de Papa Francisc și susținută de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări în timpul Postului Mare 2014. Tema de anul acesta se inspiră de Scrisoarea Sf. Apostol Paul către Efeseni:“Dumnezeu, bogat în milostivire!” (Cf. Ef 2,4). Suntem invitați la Adoratie Euharistică și la participarea la Sfintele Sacramente spre a sorbi din izvorul bogat al milostivirii divine.

Programul în biserica noastră parohială este următorul:

- Vineri, 13 martie 2015, după Sfânta Liturghie de seară vom expune Preasfântul Sacrament pentru adorație: vom face adorație euharistică pănă a doua zi, Sâmbătă, 14 martie 2015, după-amiază.
- La orice oră, credincioșii sunt așteptați pentru Sacramentul Spovezii.
Cei care pot participa si vor sa se înscrie pentru anumite ore sunt rugați să vină la biroul parohial sau să ia legatura telefonic cu pr. Paroh.

Să adorăm în veci preasfântul Sacrament!

Despre adorația euharistică:

 "Adoraţia euharistică constituie o prelungire a celebrării euharistice. Credinciosul primeşte oferirea lui Cristos care se dăruieşte Tatălui pentru mântuirea tuturor.
 A adora Preasfântul Sacrament înseamnă a intra în contemplarea lui Isus Euharistie. Înseamnă a accepta, în acelaşi timp, aşa cum va spune apostolul Paul, de a oferi însăşi viaţa noastră ca jertfă pentru a participa la mântuirea lui Cristos.
 Adoraţia este un gest de recunoaştere, contemplând până la ce punct ne iubeşte Cristos, făcându-se hrană, şi este şi un gest personal în care şi noi putem intra, în el şi prin el, în această operă de mântuire.
Fiecare creştin este chemat, în virtutea consacrării sale baptismale, să devină adorator în duh şi adevăr. Îmi amintesc de fraza filozoafei Simone Weil care obişnuia să spună după convertirea ei: "În sfârşit am descoperit pe cineva în faţa căruia să mă pun în genunchi". În Apocalips descoperim că gloria cerească va consta în jubilare şi în adoraţie. Dacă încep să ador astăzi, mă pregătesc să intru în plinătatea condiţiei mele filiale de atunci când voi contempla faţa lui Dumnezeu. Orice om este făcut pentru a adora, adică pentru a recunoaşte domnia lui Cristos şi, în acest gest de dăruire de ei înşişi, care implică adoraţia, dăruirea totală şi definitivă Lui".

Mons. Dominique Rey, episcop de Fréjus-Toulon (Franţa).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.