Location: Biserica Sf. Anton de Padova - Bucuresti Date : 24 November, 2019 Time: 12.00

Duminică, 24 Noiembrie 2019, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului, în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și toate bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament.

Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la orele 10:30 și va continua până la orele 18:00, când începe Sf. Liturghie de seară.

Pentru cei care doresc să roage o oră sau un anumit timp vă propunem și un program orar, deși fiecare credincios are posibilitatea de a participa la orice oră și de a rămâne în adorație oricât dorește:

- Orele 12:00 -13:00: Adorația copiilor, adeleșcenților și a tinerilor
- Orele 13:00-18:00: adorație comună

Vă așteptăm cu mare drag!
Pr. paroh Ciprian ANDREI

De ce trebuie să-L adorăm pe Dumnezeu?
Orice om în măsură să înțeleagă că este creatură a lui Dumnezeu îl va recunoaște și îl va adora pe Creatorul său; totuși, adorația creștină nu vede numai măreția, atotputernicia și sfințenia lui Dumnezeu. Îngenunchem și în fața iubirii divine, care, în Isus Cristos, s-a făcut om. Cine îl adoră pe Dumnezeu cu adevărat îngenunchează în fața Lui sau se prosternă; în aceste gesturi se exprimă adevărata realitate a raportului dintre om și Dumnezeu: noi suntem mici și Dumnezeu este mare; în același timp, omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează în fața lui Dumnezeu în act de dăruire liberă. Necredinciosul care este în căutarea lui Dumnezeu și începe să se roage poate să găsească în acest mod calea spre Dumnezeu. (din YOUCAT - Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 485)

Comments are closed.