Location: Biserica Sf. Anton - Bucuresti Date : 21 Noiembrie 2021 Time: 12:00

Adorație Euharistică de Cristos, Regele Universului

Duminică, 21 Noiembrie 2021, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

Programul Adorației euharistice în Biserica Sf. Anton de Padova - București începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10:30 și va continua până la orele 18.00, când va începe Sf. Liturghie de seară. 

- Adorația copiilor și a tinerilor: 12:00 - 12:45
- Adorația personală 12.45 - 17:00
- Adorație comunitară 17:00 - 18:00

Pentru Fericitul Charles de Foucauld adoraţia este act de credinţă.

”Acesta este Trupul Meu… Acesta este Sângele Meu… Cum ar trebui această graţie infinită a Sfintei Euharistii să ne facă să iubim un Dumnezeu atât de bun, un Dumnezeu atât de aproape de noi… Cum ar trebui Sfânta Euharistie să ne facă plini de îndurare şi buni, pentru toţi oamenii.”

”Euharistia este Isus, este cu totul Isus!... În Sfânta Euharistie, eşti în întregime, viu, Preaiubitul meu Isus, la fel de deplin cum erai în casa Sfintei Familii din Nazaret… cum erai în mijlocul apostolilor tăi”.

”Credinţa… ar vrea să-şi petreacă toată viaţa nemiscatã la picioarele tabernacolului.

Adoraţia este act de iubire …auzindu-l pe Isus: „A Mă contempla cu iubire: ceea ce este singurul lucru necesar şi pe care-l iubesc cel mai mult… dacă tu ai înţelege fericirea de a fi la picioarele Mele şi de a Mă privi…”

Adoraţia este a primi totul de la Isus… auzindu-l pe Isus: „Te-ai dăruit Mie, te voi conduce aşa cum va trebui… Nu cere de la tine imposibilul, nici lucruri prea măreţe… Vreau să acţionez în tine prin har, prin mare har, dar nu prin miracol…”

„În viaţa noastră, fie ascunsă, fie mai ales publică, … să ne luăm perioade de răgaz, de singurătate petrecute în compania lui Isus… Aceste retrageri să aibă cele trei calităţi pe care Isus le indică. Să fie răgazuri de odihnă… perioade de liniştire… Să fie un timp de singurătate: cu cât vom fi mai singuri cu Isus, cu atât mai mult îl vom gusta, iubirii îi place tête-à-tête –ul… Să fie un timp de singurătate în compania lui Isus, … când privindu-L fără a-i spune nimic (contemplaţie), când întrebându-l (meditaţie).

"Pentru mine, rugăciunea este un elan al inimii, o simplă privire spre cer, o exclamație de recunoștință în încercare și în bucurie". Sf. Tereza de Lisieux

De ce trebuie să-L adorăm pe Dumnezeu?

Orice om în măsură să înțeleagă că este creatură a lui Dumnezeu îl va recunoaște și îl va adora pe Creatorul său; totuși, adorația creștină nu vede numai măreția, atotputernicia și sfințenia lui Dumnezeu. Îngenunchem și în fața iubirii divine, care, în Isus Cristos, s-a făcut om.

Cine îl adoră pe Dumnezeu cu adevărat îngenunchează în fața Lui sau se prosternă; în aceste gesturi se exprimă adevărata realitate a raportului dintre om și Dumnezeu: noi suntem mici și Dumnezeu este mare; în același timp, omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează în fața lui Dumnezeu în act de dăruire liberă.

Necredinciosul care este în căutarea lui Dumnezeu și începe să se roage poate să găsească în acest mod calea spre Dumnezeu.
(din YOUCAT - Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 485)

"Rugăciunea nu este altceva decât atenția în forma sa cea mai pură" Simone Weil

Vă așteptăm cu drag,
pr. paroh ANDREI Ciprian

Comments are closed.