Location: Biserica Sf. Anton de Padova - Bucuresti Date : 20 Noiembrie 2022 Time: 12:00

Adorație Euharistică în solemnitatea Cristos, Regele Universului

Duminică, 20 Noiembrie 2022, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului în comuniune de credință și de rugăciune cu toți credincioșii și toate bisericile catolice din întreaga lume vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

Programul Adorației euharistice în Biserica Sf. Anton de Padova - București începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10:30 și va continua până la orele 18.00, când va începe Sf. Liturghie de seară.

- Adorația copiilor și a tinerilor: 12:00 - 12:45
- Adorația personală 12.45 - 17:00
- Adorație comunitară 17:00 - 18:00

De ce trebuie să-L adorăm pe Dumnezeu?

Orice om în măsură să înțeleagă că este creatură a lui Dumnezeu îl va recunoaște și îl va adora pe Creatorul său; totuși, adorația creștină nu vede numai măreția, atotputernicia și sfințenia lui Dumnezeu. Îngenunchem și în fața iubirii divine, care, în Isus Cristos, s-a făcut om.

Cine îl adoră pe Dumnezeu cu adevărat îngenunchează în fața Lui sau se prosternă; în aceste gesturi se exprimă adevărata realitate a raportului dintre om și Dumnezeu: noi suntem mici și Dumnezeu este mare; în același timp, omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează în fața lui Dumnezeu în act de dăruire liberă.

Necredinciosul care este în căutarea lui Dumnezeu și începe să se roage poate să găsească în acest mod calea spre Dumnezeu.
(din YOUCAT - Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 485)

Pentru Fericitul Charles de Foucauld adorația este act de credinţă: Euharistia este Isus, este cu totul Isus!... În Sfânta Euharistie, eşti în întregime, viu, Preaiubitul meu Isus, la fel de deplin cum erai în casa Sfintei Familii din Nazaret… cum erai în mijlocul apostolilor tăi”.


Vă așteptăm cu drag,
pr. paroh ANDREI Ciprian

Comments are closed.