Location: Biserica Sf. Anton de Padova - Bucuresti Date : 27 Noiembrie 2021 Time: 18:00

Sămbătă, 27 Noiembrie 2021, în cadrul Sf. Liturghii de la orele 18:00 vom binecuvanta Coroana de Advent. Practic cu această Sf. Liturghie vom începe Adventul sau Postul Crăciunului după ritul roman sau latin. Vă invităm ca în acest timp de pregătire la sărbătoarea Nașterea Domnului să dați prioritate rugăciunii, mai ales Sf. Liturghii, citirii și meditării cuvântului lui Dumnezeu, primirii sfintelor Sacramente, mai ales Spovada și Sf. Împărtășanie.

De asemenea, pentru a face împreună caritate sau fapte bune vă propunem activitatea "Atelierul lui Moș Crăciun" fie prin participare (programul îl găsiți mai jos) fie chiar și numai prin achiziționarea celor pregătite de copii și tineri  la atelier cu o ofertă benevolă pentru a putea ajuta, mai exact pentru a oferi un dar de Crăciun celor nevoiași: bolnavi, persoane în vârstă și săraci. În timpul Adventului ne însoțește și un semn distinctiv: o coroană de brad cu patru lumânari numită tradițional Coroana de Advent.   

Coroana de Advent: 

- vesteşte apropierea Crăciunului,
- ne pregăteşte pentru sărbătoarea Nașterea Domnului,
- ne cheamă la rugăciune comună,
- ne arată că Isus este adevărata lumină care învinge întunericul şi răul.

Cele patru lumânări indică cele patru săptămâni ale timpului Adventului.
Aprinderea succesivă a lumânărilor indică apropierea progresivă a Naşterii Domnului, progresiva victorie a luminii asupra întunericului. De aceea e bine ca aprinderea lor să aibă loc seara, pe întuneric. Fiecare lumânare îşi are semnificaţia sa religioasă.

Conform tradiţiei,
- Prima este lumânarea Profetului: lumânarea speranţei sau a aşteptării vigilente.
- A doua este lumânarea Betleemului: lumânarea chemării universale la mântuire sau a aşteptării păcii.
- A treia este lumânarea Păstorilor: lumânarea bucuriei sau a aşteptării în răbdare.
- A patra a lumânarea Îngerilor: lumânarea iubirii sau a aşteptării ascultătoare.

Rugăciune: O, Dumnezeule al iubirii, Emanuel Dumnezeu-cu-noi, te rugăm aprinde lumina Ta în inimile noastre. Pregăteşte-ne pentru ziua cea mare a venirii Tale. Ajută-ne să rămânem în Tine; iubirea Ta cea mare să umple fiinţa noastră întreagă. Fă-ne capabili să arătăm lumii întregi această iubire, acum şi întotdeauna. Amin.

În timpul Adventului, copii și tinerii sunteți invitați alături de voluntari și de toți cei de bunăvoință să participați la “Atelierul lui Moș Crăciun”. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar care doresc să se implice în acest atelier fie pentru scopul caritabil al atelierului fie pentru a se pregăti creștinește împreună cu noi la frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Atelierul va avea loc la sala de cateheză a parohiei noastre dar în contextul pandemiei și în casele fiecărui participant dacă din motive sanitare nu puteți ajunge la parohie (vom face sesiuni și pe zoom).

Lucrurile manuale și frumoase pe care le face vor fi expune la întrarea în Biserică cu posibilitatea de achiziționare. Ofertele sunt benevole și au ca scop pregătirea unui dar de sărbătoarea Crăciunului celor bolnavi, persoanelor în vârstă și sărace din parohie și nu numai. Orice faptă bună contează!

Programul Atelierului 2021:
- Duminică, 28 Noiembrie, de la orele 15:30
- Sâmbătă, 4 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 11 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 18 Decembrie, de la orele 14:00

Vă așteptăm cu mare drag!

Comments are closed.