Location: Biserica Sf. Anton de Padova - Bucuresti Date : 1 Octombrie 2020 Time: 15:00

"Într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu Maria". (Faptele Apostolilor 1,14)
Luna Octombrie – Luna Sfântului Rozariu
Coroana Rozariului împotriva coronavirusului.

Luna Octombrie este închinată Sfintei Fecioare Maria prin rugăciunea Sfântului Rozariu. Cuvântul latinesc Rosarium se poate traduce „coroană de trandafiri”. Şi aşa cum într-o grădină de trandafiri găsim trandafiri de diferite culori, la fel în Rozariul Maicii Domnului găsim patru grupuri de câte cincizeci de trandafiri: de bucurie, de lumină, de durere și de slavă.

Rugăciunea Rozariului îşi are rădicinile în Evul Mediu; a îmbobocit în tăcerea şi contemplaţia mănăstirilor pentru a trece apoi la întregul popor al lui Dumnezeu.

Sf. Rozariu a devenit una dintre cele mai preţioase rugăciuni ale Bisericii deoarece ne poartă la Cristos, căci în centrul acestei rugăciuni se află însuşi Cristos. În al doilea rând Rozariul este o rugăciune biblică, fiind o sinteză a Evangheliei.

Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea la finalul enciclicei Rosarium Virginis Mariae ne îndemna astfel: „Privesc spre voi toţi, fraţi şi surori de orice condiţie socială, spre voi, familii creştine, spre voi, bolnavi şi bătrâni, spre voi, tineri: luaţi din nou în mâini cu încredere Rozariul, redescoperindu-l în lumina Scripturii, în armonie cu liturgia, în contextul vieţii de zi cu zi”.

În Scrisoarea către toți credincioșii pentru Luna Mai 2020, papa Francisc spunea: “Dragi frați și surori, a contempla împreună chipul lui Cristos cu inima Mariei, Maica noastră, ne va face și mai uniți ca familie spirituală și ne va ajuta să învingem această încercare. Eu mă voi ruga pentru voi, în special pentru cei mai suferinzi, iar voi, vă rog, rugați-vă pentru mine! Vă mulțumesc și, din inimă, vă binecuvântez”.

Vă învităm ca în această lună să ne rugăm împreună Sf. Rozariu, mai ales înainte de Sfintele Liturghii de seară. Joi, 1 Octombrie 2020, de la 15:00, ne vom ruga în Biserica noastră Coronița milostivirii divine și apoi Sf. Rozariu complet, adică vom recita împreună cele 20 de mistere ale Sf. Rozariu. Transmisiunea va fi preluată și difuzată de Radio Maria. 

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Ave Maria!

Va așteptăm cu drag,
pr. paroh Ciprian ANDREI

Comments are closed.