Location: Biserica Sf. Anton - Bucharest Date : 6 March, 2019 Time: 18.00

Postul Mare 2019

Miercuri, 6 Martie 2019, este Miercurea Cenușii, zi de post și abstinență, ziua în care începem Postul Mare. La Sfânta Liturghie de la orele 18.00 vom primi cenusa binecuvantată pe capetele noastre în semn de pocăință. La sfârșitul Sfintei Liturghii ne vom ruga Calea Sfintei Cruci.

Rugăciunea: Calea Sfintei Cruci

În timpul Postului Mare în Biserica noastră ne rugăm Calea Sfintei Cruci în zilele de Miercuri și Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00. Vă învităm să ne rugăm împreună în Biserica noastră și să parcurgem în aceste zile de har ale Postului Mare drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos.

Postul și pomana:

În timpul Postul Mare la ieșirea din Biserică găsiți "Cutia speranței" în care adunăm ofertele credincioșilor, cu precădere ale copiilor, pentru a ajuta misiunea Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. În timpul postului mare toți trebuie să postim pentru a dărui celor care au mai mare nevoie. Această acțiune caritativă este și o oportunitate de conștientizare și de educare a copiilor din parohie prin care aceștia învăță să renunțe la ceea ce li se cuvine: o bomboană, o ciocolată, o jucărie etc., iar echivalentul în lei să-l pună în "Cutia speranței" ca mai apoi darul lor să fie trimis copiilor din misiunea din Kenia pentru întrajutorarea acestora și totodată pentru susținerea misionarilor.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm.
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea.

pr. paroh Ciprian ANDREI

https://www.youtube.com/watch?v=kRNar8FALhE&feature=youtu.be

Comments are closed.