Location: Biserica Sf. Anton de Padova - Bucharest Date : 18 October, 2019 Time: 17.10

Vineri, 18 Octombrie, toți copii sunt așteptați la orele 17.10 în Biserica noastră pentru a participa la acțiunea “Un milion de copii se roagă Rozariul” pentru unitate și pace în lume.

La această inițiativă promovată de Asociaţia “Kirche in Not” din Germania, anul acesta vor participa mai mulți adolescenți și tineri din parohia noastră.

Rozariul și Sfânta Litrughie vor fi transmise live pe pagina de facebook a parohiei:

https://www.facebook.com/sfAntonColentina/

Vă așteptăm cu mare drag!

pr. paroh Ciprian ANDREI

https://www.vaticannews.va/ro/biserica/news/2019-10/ajutor-bisericii-care-sufera-un-milion-de-copii-recita-rozariul.html

Dragi copii, 

Ca să trezească o nouă conştiinţă faţă de tema “misiune”, papa Francisc a proclamat luna octombrie 2019 ca o lună specială pentru misiune în întreaga lume. Sub motoul “Botezaţi şi trimişi: Biserica lui Cristos misionară în lume”, cere să fie reaprins, prin iniţiative pastorale şi spirituale, zelul pentru misiune în întreaga lume. Accentul principal este pus pe trimiterea misionară personală a fiecărui creştin.

În mesajul său legat de centenarul enciclicei despre misiune Maximum illud, care a dat prilejul unei luni speciale dedicate misiunii, papa Francisc scrie: “Acţiunea misionară reprezintă şi astăzi cea mai mare provocare pentru Biserică şi, de aceea, dorinţa misionară trebuie să fie prima. (…) Aşadar, să ne transpunem cu toţii în toate regiunile lumii într-o «situaţie de misiune permanentă». (…) Luna specială a misiunii să fie un timp intens şi rodnic al harului pentru a promova iniţiative şi pentru a aprofunda în mod deosebit rugăciunea, care este sufletul misiunii”.

Pentru a corespunde dorinţei Sfântului Părinte, vrem şi noi să aşezăm iniţiativa mondială de rugăciune “Un milion de copii se roagă Rozariul” sub tema “Misiune” şi să ne rugăm cu copiii în special pentru misionari şi pentru chemări la acţiunea misionară. Patroana misiunii universale, sfânta Tereza de Lisieux, scrie în autobiografia ei Istoria unui suflet: “Dacă Biserica are un trup, atunci nu-i lipseşte ceea ce este cel mai important, lucrul cel mai de preţ din toate – inima. Am înţeles că Biserica are o inimă care arde de iubire. Numai iubirea îi face capabili de acţiune pe toţi membrii trupului mistic al Bisericii. Dacă iubirea se stinge, apostolii nu mai vestesc evanghelia, iar martirii ezită să-şi mai verse sângele. Am înţeles că iubirea cuprinde toate vocaţiile… În inima Bisericii, eu voi fi iubirea. Şi în felul acesta eu voi fi totul”. Aceasta este şi dorinţa profundă a iniţiativei noastre mondiale: să înflăcărăm din nou inima Bisericii prin rugăciunea copiilor şi să o umplem cu iubire misionară. Rugăciunea copiilor este menită să devină în special sufletul înnoirii misionare a Bisericii.

Din acest motiv, vă invităm pe voi, profesori, cateheţi, educatori, părinţi, bunici, ca şi în anii trecuţi, să participaţi la această mare rugăciune pentru misiune a copiilor şi, în ziua de 18 octombrie 2019, la ora 9.00 (la sau la o oră mai potrivită pentru voi), să vă rugaţi Rozariul împreună cu copiii, uniţi cu mii de grupuri de copii din întreaga lume. Şi ne dorim foarte mult ca din această iniţiativă de rugăciune să se nască o “misiune permanentă”, aşa cum ne roagă Sfântul nostru Părinte, ca voi să formaţi împreună cu copiii “grupuri vii ale Rozariului”. Concret, aceasta înseamnă: răspândiţi lunar cele 20 de mistere ale Rozariului în rândul copiilor. Ca ajutor, li se poate oferi copiilor misterul Rozariului şi în forma unei cartoline. Apoi, fiecare copil primeşte misiunea de a se ruga zilnic o decadă din Rozariu, cu misterul care i-a revenit. În felul acesta, rugăciunea Rozariului se face integral în cadrul grupei şi este meditată întreaga viaţă a lui Isus. La sfârşitul lunii se împart din nou misterele în rândul copiilor. Astfel, rugăciunea devine o realitate vie care transformă viaţa noastră, sprijină misiunea Bisericii şi dăruieşte lumii pace şi unitate.

Roma, 15 august 2019
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Cardinal Mauro Piacenza
preşedinte

Pr. Martin M. Barta
asistent spiritual

Comments are closed.