Joi, 13 iunie 2013, în sărbatoarea Sf. Anton, preot și învățător al Bisericii, la Liturghia de la orele 18.00 s-a celebrat hramul comunității noastre.

Încă din după-amiaza zilei din ce în ce mai mulți cinstitori bucureșteni ai Sf. Anton de Padova au început să se adune la biserica noastră și mai apoi s-au rugat împreună Sf. Rozariu, la sfârșitul căruia soprana Simona-Nicoleta Jidveanu a cântat Ave Maria de Franz Schubert. În timp ce procesiunea a pornit spre altar de la casa parohială corul parohiei a început să cânte în cinstea patronului nostru. Sf. Liturghie a fost predizată de episcopul auxiliar de București, Mons. Cornel Damian, înconjurat de 11 preoti. La predică pr. Wilhelm Dancă ne-a vorbit despre principalele momente din viața Sf. Anton, care și-a clădit viața pe Împărăția lui Dumnezeu, și a insistat mai ales asupra iubirii pe care a avut-o față de Sfânta Scriptură și Sfânta Euharistie. În acest sens părintele ne-a invitat să ne străduim noi înșine pentru citirea zilnică măcar a unei fraze din Biblie și totodată pentru practica gesturilor de credință care să ne conducă treptat spre o mai potrivită venerare a locurilor sacre și spre adorația datorată bunului Dumnezeu. Astfel, un loc bine stabilit al Scripturii în casele noastre pentru a putea fi citită ori de cite ori plecăm de acasă precum și lupta împotriva curentului ca să nu fim luați de valul unei societății agitate și indiferente, sunt necesare pentru a păși pe urmele acestui mare misionar al lui Cristos, Sf. Anton. În final, părintele ne-a invitat să reflectăm și asupra unui gând pe care Sf. Anton îl repeta fraților săi: Tot ceea ce avem este cu titlul de împrumut.

La ofertoriu alături de pâine și vin au fost aduse la altar Catehismul Bisericii Catolice, Conciliul Vatican II, coșul cu fructe și floarea de crin. După consacrare, la momentul împărtășaniei, ne-am bucurat de clipe înălțătoare și prin cântările Panis Angelicus de Cesar Franck și Ave Maria de Gaetano Donizetti, interpretate de aceeași soprană și cantorul bisericii noastre, Gabriel Petrescu. După rugăciunea de după Împărtășanie a urmat binecuvântarea crinilor și a copiilor în cinstea Sf. Anton. Parfumul și curația crinilor ne-au amintit de harul prețios pe care Domnul îl face tuturor aleșilor săi, chemați să fie lumină a lumii și sare a pământului, pentru a mărturisi lumii în care trăim darul mântuirii prin pacea și harul Domnului Isus. Binevântarea copiilor ne-a amintit de grija deosebită a Mântuitorului față de cei mici și nevinovați și totodată de necesitatea de a ne apropia de Împărăția sa cerească imitându-i în încrederea și puritatea credinței. Imediat am pornit în procesiune cu statuia sfântului Anton în jurul rondoului din fața Bisericii noastre. Cântarile și florile purtate cu pietate au încântat sufletele tuturor credincioșilor prezenți. La sfârșit, după cuvântul de mulțumire adresat de pr. paroh și binecuvântarea solemnă, toată suflarea a fost invitată la o agapă frătească.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru vremea bună și pentru toate harurile acordate prin mijlocirea Sf. Anton de Padova, patronul bisericii noastre, care în această sărbătoarea a implinit un an de la sfintirea și consacrarea altarului.

Mulțumim și tuturor binefăcătorilor bisericii noastre.
Pr. Andrei Ciprian

Vezi poze AICI

Categories: Stiri