Duminică, 13 Iunie 2021, a avut loc hramul Bisericii Sf. Anton de Padova din București. Sf. Liturghie a început la orele 10:30 și a fost prezidată de Arhiepiscopul emerit Ioan ROBU. Au concelebrat mai mulți preoti din București. Au participat credincioși din parohie dar și mulți cinstitori ai Sf. Anton, cunoscut pretutindeni ca Sfântul minunilor. Lectura I, psalmul, lectura a doua și intențiile la rugăciunea credincioșilor au fost proclamate mai mulți lectori parohiali. Sf. Evanghelie a fost proclamată de pr. Iulian DANCĂ din comunitatea Părinților Asumpționiști din București, care a ținut și cuvântul de învățătură.

La oferirea darurilor copiii îmbrăcați în costume populare au adus darurile la sfântul altar, trecând pe sub arcadele de flori ținute mai mulți credincioși. Potirul cu hostii, Biblia, lumânarea, Crucea, Rozariul, icoana Sf. Anton de Padova, colacul cu sticla de vin și coșul cu flori, în special cu crini, florile Sf. Anton de Padova au fost așezate pe altar și în jurul altarului. Corul parohial suștinut de orgă și viori au făcut și mai frumoasă participarea la jertfa Sf. Liturghii.

După primirea Sf. Împărtășanii au urmat binecuvântările sărbătorii Sf. Anton: mai întâi binecuvântarea copiilor, apoi a crinilor și a pâinii. După binecuvântări am pornit în procesiune cu statuia Sf. Anton implorând ajutorul dumnezeiesc pentru toți cei prezenți și în special pentru toți cei bolnavi și marginalizați.

La sfârșitul Liturghiei, pr. paroh Ciprian ANDREI a adus mulțumiri tuturor: preoților, corului și tuturor celor care au contribuit și s-au implicat în buna desfășurare a hramului și nu numai. În special a adus un prinos mulțumire Arhiepiscopului emerit Ioan pentru toată prețuirea pe care o are față de parohia Sf. Anton. O fetiță i-a oferit un buchet de flori din partea comunității și am cântat cu toții "La mulți ani!" Arhiepiscopului emerit.

La final după binecuvântarea solemnă, a urmat un scurt program artistic susținut de Ansamblu artistic de copii și tineret "Antonian" și prietenii. Programul prevăzut a fi ținut în fața Bisericii a avut loc in biserica datorită ploii de afară. Conform tradiției totul s-a terminat cu o agapă frățească în curtea parohiei. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți prin mijlocirea puternică a Sfântului Anton!

Sfânta Liturghie și programul artistic de hram au fost transmise live de Angelus TV. 

Sfinte Antoane de Padova, roagă-te pentru noi!

pr. paroh Ciprian ANDREI