13 iunie 2023, Hramul Bisericii Sfântul Anton din Colentina

În fiecare zi când dăm de greu, când nu găsim un obiect pierdut, când un copil sau un om sărman suferă, ne amintim imediat ca avem un ajutor în plus, acolo sus, iar Sfântul Minunilor se roagă pentru noi la Tatăl Ceresc și toate se rezolvă, nu-i așa?

În fiecare an pe 13 iunie este hramul Bisericii Sfântul Anton din Colentina, și toți creștinii care îl iubesc pe Sfântul Anton de Padova se adună și-l sărbătoresc împreună în curtea Bisericii care devine neîncăpătoare.

Anul acesta sărbătoarea a fost marcată de prezența Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopul Aurel PERCĂ, alături de un număr impresionant de preoți și călugări din București și împrejurimi, care au răspuns ca de fiecare dată, cu drag invitației părintelui paroh Ciprian ANDREI.

Duminică, 11 iunie au primit Prima Sfântă Împărtășanie în parohia noastră un număr de doisprezece copii care au participat, alături de cei dragi și ei la sărbătoarea hramului nostru, îmbrăcați fiind în hainele lor albe. După primirea Sfintei Împărtășanii, împreună cu toți copiii prezenți au primit binecuvântarea copiilor din mâinile Arhiepiscopului Aurel, în fata altarului din curtea Bisericii, cu crini în mâini. A urmat sfințirea crinilor și a pâinii, și imediat după toți copii prezenți au pornit în procesiune fața statuii Sfântului Anton prin curtea Bisericii noastre. Momentul a fost foarte emoționant amintind de faptul ca în iconografia creștină Sfântul Anton îl ține mereu pe brațe pe Pruncul Isus, având alături floarea de crin. Bucuria copiilor ne aduce aminte și de bucuria celor care cred, se roagă și primesc ajutorul minunat și mângâierea lui Dumnezeu.

Pe pajiștea verde din curtea Bisericii, credincioșii au întins și pături de picnic, iar copiii s-au bucurat să asculte Sfânta Liturghie, ca mai apoi să se joace și să se bucure alături de prietenii lor de la Biserică mâncând o prăjitura, pentru ca așa cum e tradiția la Sfântul Anton, hramul nu se poate termina fără o agapă frățeasca după Sf. Liturghie solemnă.
Carmen PALCU