Duminică, 5 august, comunitatea romano-catolică Sf. Anton de Padova din cartierul bucureștean Colentina a trăit un moment de har, dar și istoric prin instalarea noului preot paroh, Pr. Ciprian Andrei.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne prezidată de Pr. Ioan Ciobanu, decan, alături de care au concelebrat Pr. Liviu Bălăşcuţi, cel care a păstorit comunitatea până acum, și Pr. Ciprian Andrei. Cu inima plină de bucurie și emoție toți cei prezenți au asistat la frumosul ritual de încredințare a mandatului noului paroh al comunității.

Pr. Ciprian Andrei a recitat în fața părintelui decan și a întregii adunări jurământul și mărturisirea de credință, reafirmând fără tăgadă supunerea față de învățătura lui Cristos și a Bisericii Catolice, și față de Arhiepiscopul Ioan Robu și succesorii săi. Pr. Ciprian a primit apoi din mâna părintelui decan mai întâi Lecționarul - cartea Cuvântului lui Dumnezeu -, ca să poată vesti Evanghelia și zidi comunitatea credincioșilor în Cristos, care este Biserica; apoi Uleiurile Sfinte, cu care să aducă alinare celor încercați în boli sau suferințe și să-i primească la preoția profetică și împărătească a lui Cristos prin Sacramentul Botezului.

Ca garant al prezenței lui Cristos în Sfânta Taină a Altarului, noul paroh a primit apoi cheia Tabernacolului, cu îndemnul de a-l adora pe Cristos prezent și a rămâne strâns unit de Taina Răscumpărării, iar mai apoi stola, simbolul iertării și al împăcării omului cu Dumnezeu prin taina Pocăinței, ca să îl ajute să adune poporul lui Dumnezeu din rătăcirile păcatului. Ritualul a culminat cu așezarea pe tron a noului paroh, ca semn al slujirii credincioșilor, asemenea lui Cristos care a venit să-i slujească pe frații săi.

Pr. Ioan Ciobanu l-a sfătuit pe noul paroh să fie apropiat de turma ce i-a fost încredințată spre păstorire, să le asculte cererile și împreună cu ei, uniți în rugăciune, să le prezinte Tatălui Ceresc pentru a fi ascultați și ajutați. La rândul său, Pr. Ciprian le-a mulțumit credincioșilor pentru primire și i-a asigurat de toată disponibilitatea sa, iar pe Pr. Liviu de faptul că este binevenit oricând în parohia de care s-a îngrijit cu atât zel apostolic.

Pr. Ciprian Andrei s-a născut la 17 decembrie 1980 în Gherăești (Neamț) și a fost hirotonit preot la 29 iunie 2006 pentru Arhidieceza romano-catolică de București. A slujit în următoarele parohii: „Adorminrea Maicii Domnului” - Brăila, „Înălțarea Sf. Cruci” - Craiova-Izvorul Rece și „Sf. Anton de Padova” - Constanța. La 1 august 2012 Înalt Preasfințitul Dr. Ioan Robu i-a incredințat slujirea de paroh al comunității „Sf. Anton de Padova” din Bucureşti-Colentina.
Dumnezeu sa-i binecuvânteze viața și întreaga activitare pastorală.

Dumnezeu sa-i binecuvânteze viața și întreaga activitare pastorală.
Filip Daniel-Marius,
Jurist ARCB

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate AICI

Categories: Stiri