Miercuri, 12 februarie 2014, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a efectuat o vizită la Centrul de zi al Fraților Misionari ai Carității, aflat în cartierul Colentina, din București. Fratele Gennaro, superiorul comunității de frați misionari, i-a prezentat ÎnaltPreasfințitului Centrul de zi și activitățile care de desfășoară în cadrul acestuia pentru ajutorarea oamenilor străzii. La amiază, oameni ai străzii, cei 13 bărbați găzduiți permanent la Centrul de zi și frații misionari s-au reunit în capela mănăstirii, unde au participat la celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de IPS Ioan Robu, alături de parohul bisericii Sf. Anton (Colentina, București). La începutul Sf. Liturghii, Arhiepiscopul invitându-i pe cei prezenți să se dispună sufletește și să ceară iertare lui Dumnezeu pentru a putea participa cu vrednicie la celebrarea Sfintelor Taine, a subliniat că suntem vrednici prin harul pe care Dumnezeu îl oferă tuturor celor care se apropie de El.

La predică, Excelenţa Sa a vorbit despre înțelepciunea credinței, explicând că această înțelepciune determină Biserica și pe fii ei să-i privească altfel pe cei săraci, bolnavi și marginalizați. Aici Arhiepiscopul a evidențiat faptul că Frații Misionari ai Carității nu au niciun motiv sau câștig special în slujirea pe care o desfășoară în favoarea celor pe care înțelepții acestei lumi nu vor să-i privească și să-i ajute, dar, călăuziți de înțelepciunea credinței, recunosc chipul lui Dumnezeu în cei din urmă și-i slujesc în caritate.

La sfârșitul celebrării euharistice, Fratele Gennaro a adus un cuvânt de mulțumire arhiepiscopului, parohului locului, voluntarilor și tuturor binefăcătorilor. A urmat apoi prânzul, într-o atmosferă de pace, seninătate sufletească și fraternitate. Frații Misionari ai Carității din București se dedică celor mai săraci dintre săraci: oamenilor străzii, pe care îi vizitează de două ori pe săptămână – în special pe cei de la Gara de Nord și din canalele din subteran – , celor care vin la centrul de zi. O parte dintre acești oameni sărmani sunt găzduiți de frați la Centrul de zi ei și ajutați să-și regăsească demnitatea umană și spirituală. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru acești slujitori fideli ai Bisericii și tuturor celor care îi sprijină în această slujire de caritate şi evanghelizare.

Categories: Stiri