În fiecare an, la început de noiembrie este sarbătoare: în prima zi din lună celebrăm solemnitatea Toti sfinții, urmând ca în ziua următoare să îi pomenim pe toți credincioșii răposați. Și cel mai bun loc pentru a sărbatori asemenea zile este cu siguranta Biserica și parohia, comunitatea din care facem parte.
Duminica, 03.11.2013, la 10.30 s-a celebrat o slujbă cu requiem (prohod) pentru odihna tuturor răposaților nostri. La Sf. Liturghie prezidață de preotul paroh Ciprian Andrei, ne-am bucurat și de prezenta preotului Florin Buhalea, fost preot colaborator al parohiei noastre.
Lecturile biblice ne-au vorbit despre mila și preamărirea lui Dumnezeu și parcă cu toții ne-am simțit ca vameșul Zaheu, mici si dornici sa-l vedem și să-l primim cu bucurie pe Dumnezeu în casa sufletelor noastre, aceasta chiar din momentul în care am cântat requiem-ul pentru cei adormiti. Corul, ca de fiecare dată, a avut cântece alese care au emotionat pană la lacrimi pe cei participanti la slujbă, fiecare gândindu-se și rugându-se cel puțin pentru cineva drag plecat la Domnul.
Ca un semn ca suspinul rugăciunilor noastre pentru cei răposați a fost auzit de bunul Dumnezeu, soarele ne-a însotit și încălzit cu razele lui într-o minunată zi de toamnă. Imediat după Sf. Liturghie am luat cu toții parte la praznicul oferit de parohie în memoria tuturor celor adormiti.
Atmosfera plină de emoție și sensibilitate ce a cuprins răgăciunea și agapa frătească, a fost într-adevăr hrană pentru mintea, sufletul și trupul nostru.


 

 Pozele pot fi vizualizate AICI

Categories: Activitati Pastorale