Mesajul de condoleanțe al ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, la trecerea în veșnicie a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a
Am aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În numele comunității din Arhidieceza Romano-Catolică de București, alături de Înalt Preasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit și Preasfințitul Cornel Damian, Episcop Auxiliar, aducem rugăciuni pentru odihna veșnică a Reginei Elisabeta și ne rugăm ca Domnul să ofere consolare și sprijin Majestății Sale, Regele Charles al III-lea, membrilor Familiei Regale a Marii Britanii și poporului Regatului Unit și Commonwealth-ului.

Am simțit mereu că în Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a poporul român a avut o prietenă și o susținătoare fidelă, precum și un exemplu de devotament față de îndatoririle pe care și le-a asumat în calitate de regină. Prin moartea Majestății Sale, lumea de astăzi a pierdut un important reper de rectitudine în viață, reper foarte greu de înlocuit. Domnia sa de șapte decenii a influențat într-un mod vizibil istoria modernă, reprezentând un simbol de devotament față de poporul pe care l-a slujit și un punct de referință pentru liderii politici din toată lumea.

Ne amintim în mod special de faptul că Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române, iar față de Regele Mihai I, de asemenea descendent al Reginei Victoria, a cultivat întreaga viață o relație de prietenie și afecțiune.

Ne rugăm ca Sfânta Fecioară Maria, în sărbătoarea Nașterii căreia Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost chemată la viața veșnică, să mijlocească pentru odihna sufletului ei.

Requiem aeternam dona ei, Domine, et lux perpetua luceat ei!
Requiescat in pace!

8 septembrie 2022

+ÎPS Aurel Percă
Arhiepiscop Mitropolit de București

preluare: arcb.ro