Comemorarea credincioșilor răposați în Parohia noastra

După ce vineri, 2 noiembrie 2012, împreună cu întreaga Biserică am înălțat rugăciuni speciale atât în biserica parohială cât și în cimitir, la locurile de veci ale înaintașilor noștri, duminică, 4 noiembrie 2012, conform unei tradiții parohiale, la Liturghia de la 10.30 întreaga comunitate a parohiei Sf. Anton de Padova din București-Colentina i-a pomenit într-un mod deosebit pe credincioșii răposați.
Printr-un Requiem solemn, am implorat împreună iertarea păcatelor și odihna veșnică a tuturor răposaților noștri: ne-am rugat pentru toți preoții răposați care au slujit în parohia noastră, pentru toți binefăcătorii și pentru toți cei dragi care au plecat din mijlocul nostru și pentru care suntem datori a ne ruga.

După Sfânta Liturghie a urmat praznicul (agapa frățească) care în parohia noastră a devenit o adevărată tradiție. Cu mic cu mare ne-am apropiat de masa întinsă în curtea Bisericii și după rugăciune, am putut savura bucatele pregătite, amintindu-ne de ospățul cel veșnic al lui Dumnezeu și de speranța nutrită în credință că noi înșine odată ne vom bucura de sărbătoarea fără de sfârșit din ceruri alături de cei dragi ai noștri. Agapa frățească a fost caracterizată de o atmosferă de liniște și de adevărată comuniune. Bucatele au fost pregătite de mai multe credincioase din parohiei care, ca și în anii trecuți, au sacrificat timp și energie, demonstrând caritate sinceră față de familia celor răposați, dar și față de cea a parohiei.

Pr. Paroh Ciprian Andrei

Categories: Stiri