Postul Mare și mărturia de credință a sfinților

Parohia Sf. Anton de Padova din București, în colaborare cu Mișcarea Eclezială Carmelitană, Carmelitanii Desculți – Carmelitanele Sfintei Tereza, desfășoară un itinerar spiritual special pe perioada Postului Mare, în acest An dedicat credinței. Timp de patru marți, în cadrul Sf. Liturghii de la ora 18.00, sunt prezentate diferite figuri ale sfinților care să ne ajute în trăirea mai intensă a credinței noastre și în parcurgerea mai angajantă a convertirii la Cristos și Evanghelie.

Marți, 19 februarie a.c. a fost prezentată Sf. Brigita a Suediei, călugăriță și patroană a Europei. De mică s-a bucurat de haruri deosebite, comunicări spirituale și revelații care au avut rolul de a susține Biserica din acele timpuri, în desfășurarea misiunii încredințate de Cristos și reînnoirea spirituală. Trebuie să subliniem faptul că Brigita a fost mai întâi soție și mamă a opt copii, toți declarați mai apoi sfinți, și ulterior călugăriță implicată activ în viața Bisericii. A luptat pentru întoarcerea papei la Roma și pentru pace între regii creștini. A avut o predilecție pentru pătimirile Domnului și, prin revelațiile primite, ne ajută și pe noi să pătrundem mai mult în misterul mântuirii noastre. Prin exemplul ei, putem face pașii necesari în asumarea mai potrivită a chemării lui Dumnezeu pentru binele Bisericii și mântuirea oamenilor.
Portretul Sfintei Brigita a fost prezentat de către actrița Carmen Adam. Următoarele portrete vor fi prezentate marți , 26 februarie – Shahbaz Bhatti -, 5 martie - Sf. Katherine Mary Drexel - și 12 martie - Sf. Apostol Petru -, seara, la orele 18.00.

Mulțumim și pe această cale Mișcării Ecleziale Carmelitane, carmelitanilor desculți și carmelitanele Sfintei Tereza, și vă așteptăm să cunoaștem împreună și să imităm mai bine mărturia sfinților Bisericii!
Pr. Paroh Andrei Ciprian

Categories: Stiri