După o frumoasă și intensă perioadă de pregătire catehetică 14 copii din parohia noastră L-au primit pentru prima dată pe Isus euharisticul în inimile lor. Duminică, 23 iunie 2013, copiii înconjurați de parinți, nași, rude și prieteni au păsit cu suflelete curate spre altarul Bisericii noastre.

Cuprinși de bucurie și emoție copiii au animat Sf. Liturghie prin cântările, lecturile și rugăciunile specifice unei atare sărbători. La predică au dialogat cu parintele paroh într-un mod spontan și profund așa încât toți cei prezenți și-au putut aminti de câteva adevăruri esențiale ale credinței noastre creștine. A urmat aprinderea lumânărilor special pregătite pentru acest moment cu simboluri euharistice și numele fiecăruia și mărturisirea personală a credinței pe care odinioară, la botez, au făcut-o părinții și nașii. La oferirea darurilor copiii au adus la altar pâinea și vinul pentru Euharistie, manualul de pe care au invățăt, biblia pe care fiecare a primit-o în dar, crucea și rozariul, lumânarea și floarea purității, crinul.

La rugăciunea Tătăl nostru toți copiii s-au adunat in jurul altarului și sub privirile calde ale comunității și împreună cu ea au înalțat cea mai frumoasă rugăciunea a credinței noastre: rugăciunea lăsată de Isus. Cel mai emoționant moment a fost cu siguranță cel al împărtășirii. Mișcătoare erau chipurile senine și fericite ale copiilor ca și gestul de mulțumire pe care imediat l-au adus prin rugăciunea personală de după împărtășire. E cu noi prezent și în orice moment ne-asteaptă să venim, în inimi să-L primim, acest refren a exprimat foarte bine bucuria și speranța ce înflăcăra inimile ce tocmai l-au primit pe Isus prezent cu trupul și sângele, sufletul și dumnezeierea sa în taina euharistică.

La sfârșitul Liturghiei, două fetițe și un băiat au recitat câte o poezie euharistică pentru a mulțumi bunului Dumnezeu pentru marele dar făcut omenirii în sacramentul Euharistiei, pâinea vieții veșnice. Bucuria copiilor a fost completată apoi de gustarea și cadoul primit.

Această zi de neuitat pentru pentru cei mici, a fost totodată și o zi istorică pentru că cei 14 sunt primii copii care s-au învrednicit să făcă Prima Sf. Impărtășanie în noua biserică consacrată anul trecut pe 13 iunie. Pentru harul euharistiei ca și pentru toate celelate haruri pe care le revarsă asupra poporului său și prin lăcașul nostru de cult, mulțumim bunului Dumnezeu și suntem recunoscători tuturor binefăcatorilor.

Pr. Andrei Ciprian

Categories: Stiri