Duminică, 23 iulie 2023, când Biserica Catolică a celebrat cea de-a III-a Zi Mondială a bunicilor și vârstnicilor, pr. Blaj Andrei, care acum câțiva ani a făcut o experiență pastorală în parohia noastră Sfântul Anton de Padova - București, a celebrat prima Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Anton și ne-a împărțit binecuvântarea de preot nou sfințit: o binecuvântare specială pentru noi toți! Părintele Andrei a prezidat Sfânta Liturghie și la predica a evidențiat într-un mod deosebit însemnătatea Zilei bunicilor și vârstnicilor pentru toți credincioșii și Biserica de azi, dar mai ales pentru cei tineri și viitorul generației tinere.

La momentul ofertoriului copii și persoane în vârstă au purtat darurile la sfântul Altar. La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Ciprian Andrei i-a mulțumit părintelui și l-a invitat să urmeze drumul de slujire preoțeasca la altar ca un sfânt, la amvon ca un leu, iar la confesional ca un miel, după exemplul pr. Isidor Mocanu, de pie amintire. După ce ne-am rugat împreună pentru obținerea indulgenței plenare, o fetiță a înălțat o rugăciune de Sfânta Faustina Kowalska pentru preoți, iar o alta i-a dăruit părintelui un buchet de flori, în timp ce întreaga comunitate cânta La mulți ani! Mulțumim bunului Dumnezeu pentru harul Sfintei Preoții și în mod special pentru acest nou slujitor ales și trimis în via Domnului.

Îi dorim părintelui Blaj Andrei o pastorație frumoasă și-i mulțumim pentru bucuria de a fi în mijlocul nostru și de a ne binecuvânta la începutul preoției sale. După Sfânta Liturghie părintele Andrei a împărțit celor prezenți amintiri de la hirotonirea prezbiterală.

Lăudat sa fie Isus Cristos, Marele Preot, și Maria, mama preoților!
În veci! Amin.
Pr. paroh Ciprian ANDREI