14 Martie: Începe Recensământul Populației și Locuințelor.
Cum ne autorecenzăm?
Pe 14 martie 2022 s-a dat start Recensământului Populației și Locuințelor 2021. Pentru prima dată în România, recensământul va fi 100% informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării, care presupune două aspecte distincte: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.
Autorcenzarea poate fi făcută de fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, urmând 2 pași:
Persoana accesează platforma de autorecenzare și completează formularul de preînregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte
Persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este trimis în baza de date a recensământului.
Toate informatiile completate trebuie să se refere la situația existentă la data de 1 decembrie 2021 ora 0,00.
Autorecenzarea este disponibilă populației în perioada 14 martie-15 mai 2022 de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc)
Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie, fie de pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.
Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității totale a informațiilor.
Informații suplimentare privind procesul de recenzare se pot găsi la adresa www.recensamantromania.ro
ÎPS Aurel PERCA declară cu privire la recensământ într-o informare despre recensământ destinată Arhidiecezei de București:
„Recensământul din acest an este foarte important, atât pentru a cunoaște ce populație are România, cât și pentru a cunoaște numărul credincioșilor din Biserica Catolică. Între datele care vor fi înregistrate se află religia, etnia și limba maternă. Acesta este punctul forte care ne determină să nu fim pasivi în procesul acestui recensământ; după aceste date se va stabili procentul – în cazul nostru – de catolici în România.
Într-o adresă a Secretariatului de Stat pentru Culte, transmisă către Arhidieceza Romano-Catolică de București, se menționează: „Având în vedere că religia este un indicator statistic deosebit de important, vă adresăm rugămintea de a comunica personalului de cult și prin intermediul acestuia, membrilor cultului, aceste informații, astfel încât afilierea religioasă a cetățenilor să fie cât mai fidel înregistrată”.
Link către chestionatul martor: https://bit.ly/3sYTSN4
Un tutorial cu privire la autorecenzare poate fi accesat aici:
https://www.recensamantromania.ro/tutorial-completare…/
preluare: arcb.ro