Joi, 13 Iunie 2019, în sărbătoarea Sf. Anton de Padova, preot și învățător al Bisericii, seara la orele 18.00 s-a celebrat Sf. Liturghie solemnă de hram. Sf. Liturghie a fost prezidată de pr. Mihai Martinas, preot decan. Au concelebat mai multi preoți din București si împrejurimi. Predica a fost ținută de pr. prof. Emil Moraru, prodecan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București care ne-a vorbit de exemplul de credință al Sf. Anton de Padova și ne-a invitat să-l cinstim mai ales prin imitarea iubirii sale fată de cuvântul lui Dumnezeu și implinirea testamentului său spiritual.

La ofertoriu copiii au purtat darurile la altar. După Sf. Împărtășanie a avut loc binecuvântarea copiilor, a florilor de crini și a pâinii. A urmat procesiunea cu statuia Sf. Anton de Padova și cu florile de crini în piața din fața Bisericii, iar la final pr. paroh Ciprian ANDREI a mulțumit tuturor pentru participare.

După binecuvântarea solemnă de hram, credincioșii au venerat relicva Sf. Anton de Padova și apoi au participat la programul artistic de balet și dansuri populare, susținut de Ansamblul “Antonian”, maestru coregraf dna Roxana SAMOILĂ. Toți cei prezenți au fost invitați la sfârșit la o agapă frățească.

Multumim Domnului prin mijlocirea Sf. Anton de Padova pentru frumoasa sărbătoare de hram și tuturor celor care au contribuit la reușita ei. O mulțumire deosebită fotografilor Pavel VANTUR si Cristi Dumitrache si echipei care a făcut posibilă transmisia live a Sf. Liturghii. Domnul să vă binecuvânteze pe toți!

Lăudat să fie Isus Cristos!

pr. paroh Ciprian ANDREI