By Verset : Fil 2,5
This text will be replaced with audio if available.

 Creștin e cel care face cum a făcut Isus. Dar nu-i de ajuns. Crestin e cel care nu numai că face cum a făcut Isus la timpul Său, ci și așa cum ar face El astăzi, spunea Carlo Carretto, un mistic italian.

Cei mai multi dintre noi am invățat în copilărie un răspuns la catehism care ne ajută să înțelegem mai bine indentitatea noastră creștină: Creștin adevărat este acela care fiind botezat crede și mărturisește învățătura creștinească. Cu adevărat creștinul este acela care prin taina botezului a fost unit cu Cristos în moartea și îngroparea Sa, a devenit mădular al trupului său mistic, care este Biserica. Desigur, prin botez am devenit și fii ai Tătălui ceresc și temple ale Duhului Sfânt. Această mare demnitate ne cheamă în primul rând să fim imagini vii ale lui Cristos, să mărturisim Evanghelia așa cum a făcut El, să gândim, să vorbim și să actionăm așa cum odinioară făcea Isus și cum ar face El și în zilele noastre.

Să aveţi deci în voi aceleaşi simţăminte pe care le avea şi Cristos Isus.... ne învață apostolul Paul (Fil 2,5) ca să putem trăi așa cum a trăit El, ca să învățăm așa cum a învațat El, ca să ajutăm așa cum a ajutat El, să mângâiem asemenea Lui... Pentru a păși pe această cale atât de măreață dar și atât de dificilă și în zilele noastre, avem nevoie noi înșine de comuniunea profundă a credinței cu Tatăl și de darul iubirii divine, de Duhul Sfânt. Nimeni nu poate trăi ca adevarat ucenic al lui Cristos fără rugăciunea constantă către Tatăl, fără intimitatea cu El, și fără revărsarea Duhului Sfânt.

La audiența generală de miercuri, 8 mai 2013, Sf. Părinte papa Francisc ne chema să întelegem că de fapt “Duhul Sfânt ne învaţă să privim cu ochii lui Cristos, să trăim viaţa aşa cum a trăit-o Cristos, să înţelegem viaţa aşa cum a înţeles-o Cristos. Iată pentru ce apa vie care este Duhul Sfânt adapă viaţa noastră, pentru că ne spune că suntem iubiţi de Dumnezeu ca fii, că putem să-l iubim pe Dumnezeu ca fii ai săi şi că putem, cu harul său, să trăim ca fii ai lui Dumnezeu, ca Isus. Dar noi, îl ascultăm pe Duhul Sfânt? Ce anume ne spune Duhul Sfânt? Spune: Dumnezeu te iubeşte. Ne spune asta. Dumnezeu te iubeşte, Dumnezeu îţi vrea binele. Îl iubim noi cu adevărat pe Dumnezeu şi pe ceilalţi, asemenea lui Isus? Să ne lăsăm conduşi de Duhul Sfânt, să lăsăm ca El să ne vorbească la inimă şi să ne spună asta: că Dumnezeu este iubire, că Dumnezeu ne aşteaptă, că Dumnezeu este Tatăl, ne iubeşte ca adevărat Tătic, ne iubeşte cu adevărat şi asta o spune inimii numai Duhul Sfânt”.

Prin mijlocirea patronului nostru, Sf. Anton, să căutăm acest har de a fi adevărați creștini în lumea de azi, sa fim imagini autentice ale lui Cristos, pagini vii ale Evangheliei Sale, trâind în comuniune cu Tatăl și sub călăuzirea zilnică a Duhului Sfânt și a darurilor sale.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.