By Verset : Romani 5,5
This text will be replaced with audio if available.

Iată-mă! Așa au răspuns Duminică 22 mai, în Parohia Sfântul Anton de Padova din Colentina, București, 31 de adolescenți și tineri frumoși, în fața Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopul Aurel Perca, care la invitația părintelui paroh Andrei Ciprian le-a oferit acestora Sfânta Taină a Mirului.

Predica Sfinției Sale a fost una caldă, și foarte bine înțeleasă de către copii care au răspuns de cele mai multe ori împreună, în cor, arătând astfel o bună pregătire: „Biserica suntem noi, care l-am primit pe Duhul Sfânt la botez, și acum îl primim în mod conștient, cu toate darurile Sale, ca o reconfirmare a botezului, le-a explicat Arhiepiscopul“.

Copiii au cules cu bucurie roadele Duhului Sfânt implicându-se activ în toate momentele importante ale Sfintei Liturghii, de la lecturi, la cântece - alături de corul parohiei, la rugăciunea credincioșilor, la ofertoriul pregătit cu multă grijă, unde lumânarea albă mare avea imprimat simbolul Duhul Sfânt, iar alte șapte lumânări roșii aveau înscrise numele celor șapte daruri ale Duhului Sfânt și au fost așezate pe Baptisteriu. Mulțumim încă o dată Asociației Ateliere Protejate pentru aceste lumânări frumoase!

La finalul Liturghiei copiii miruiți au înălțat două rugăciuni și două cântece pentru a manifesta bucuria credinței proaspăt confirmate de păstorul Arhidiecezei noastre. Ca mulțumire, doi copii i-au dăruit Arhiepiscopului o amintire de la Mir cu chipurile tuturor și un buchet de flori. După Sf. Liturghie solemnă, au sărbătorit alături de întreaga comunitate de la Sfântul Anton, în curtea parohiei, iar la final am avut surpriza să aflăm că tinerii ar dori să retrăiască această sărbătoare plină de bucurie și de har! Și da, se poate: la fiecare Liturghie și în fiecare moment de rugăciune căci Duhul Sfânt e în fiecare dintre noi! Amin.

A consemnat,
Carmen Palcu, actriță

foto:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5002904379764771&type=3

Comments are closed.