By Verset : Lc 1,38
This text will be replaced with audio if available.

Aparițiile Sf. Fecioare Maria de Beauraing, Belgia (1932-1933)

După 15 ani de la aparițiile de Fatima, Maria s-a arătat de 33 de ori la Beauraing, un sat din Belgia, în apropiere de Franța. Cinci copii, patru fete si un băiat: trei copii ai familiei Voisin: Fernanda, Gilberta, Albert (15, 13 si 11 ani) si doi dintre cei trei copii ai familiei Degeimbre: Andreea si Gilberta (14 si 9 ani) au fost mesagerii Sfintei Fecioare Maria.

Copiii erau prieteni întrei ei și învățau la scoala ţinută de maici. Seara, la prima apariţie, copiii se aflau la ușa școlii. Albert privind în grădina școlii spre grotă și pod exclamă: Priviți Fecioara care merge pe pod. Întorcându-se copiii au văzut o Doamna preafrumoasă, distinctă cu totul, îmbrăcată în alb și mai strălucitoare ca stelele care mergea prin spațiu. Nu mai văzusem niciodață o persoană așa de frumoasă, povestește Gilberta Degeimbre, una dintre vizionare.

Prima apariție a avut loc pe 29 noiembrie, dată la care începea novena pentru solemnitatea Neprihănitei Zămisliri. Aparițiile au continuat seară de seară pană pe 8 decembrie, solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, când Fecioara a apărut mult mai strălucitoare decât în dățile precedente. Eu sunt Fecioara Neprihănită, acesta este primul nume cu care Maria s-a prezentat copiilor. Spre sfârșitul aparițiilor, Maria s-a mai prezentat cu două nume: Eu sunt Mama lui Dumnezeu și regina cerului.

Încă de la început Maria i-a invitat pe copii, și prin ei pe toți creștinii, să se întoarcă spre realitățile spirituale. La întrebarea ce dorește, Maria a răspuns că vrea să se construiască acolo o capelă și să se facă pelerinaj. De la primele apariţii, mii de persoane au început să-i înconjoare pe copiii ce intrau in extaz, printre care un număr mare de medici veniţi să studieze fenomenul. În timpul extazului, unii dintre medici plimbau flacăra unei brichete pe sub degetele lor sau le înţepau mâinile şi picioarele cu ace, dar copiii nu reacţionau. Nu simţeau nimic, iar flacăra şi înţepăturile nu lăsau nici o urmă pe trupul lor.

Frumoasă, mereu surâzătoare si atentă, Maria se arăta copiilor cu mâinile impreunate, iar la plecare deschidea brațele lent. Acesția se rugau rozariul fără să se oprească. Asaltată de cererile mulțimii de a face miracole, Maria le arată că venise pentru ceva mult mai important: pt. o credință mai vie, mai profundă, pt. convertirea și mântuirea poporului creștin. Aparițiile au fost împărțite în trei faze distincte: o faza a invitării (29 nov. - 8 dec.) în care Maria i-a precedat pe copii și a solicitat venirea lor pentru seara de 8 decembrie; o faza a încercării, a purificării în care, Maria s-a făcut mai degrabă dorită (9 - 26 dec e perioada în care nu a apărut în fiecare zi sau a apărut făra să vorbească – în schimb, pe 24 decembrie, ajunul Craciunului, Maria apare pentru a doua oară mult mai strălucitoare pentru a puncta cea de-a doua fază a aparițiilor).

De pe 27 dec. 1932 până pe 3 ian.1933 a avut loc a treia fază, aceea în care s-a revelat complet si și-a manifestat dorințele. Astfel, începând cu 27 decembrie, Sărbătoarea Sf. Ioan, apostolul inimii lui Isus, Maria și-a arătat inima de aur înconjurață de raze aurii și și-a exprimat mesajul în câteva cuvinte de o mare densitate: Rugati-vă. Rugați-vă mult. Rugați-vă mereu! Voi converti păcătoșii! Eu sunt mama lui Dumnezeu, regina cerului. Trebuie să spunem că la ultimele apariții copiii au văzut și capul Sf. Fecioare Maria înconjurat de raze de aur asemenea unei magnifice diademe regale. Il iubiți pe Fiul meu? Da. Mă iubiți? Da. Atunci jertfiti-vă pentru mine lui Dumnezeu. Cu aceste cuvinte s-au terminat aparițiile în seara de 3 ianuarie, când Maria a venit într-un glob luminos pe care toată lumea l-a putut vedea. Dar mult mai importante sunt ultimele sale cuvinte, chemare la iubire și jertfă. Îl iubiți pe fiul meu? Mă iubiți? Sf. Fecioară Maria cu inima de aur de la Beauraing ne cheamă la esențialul credinței: iubirea lui Dumnezeu și a bisericii, a cărei imagine desăvârșită este Maria. Ea vrea ca noi înșine să dobândim inimi de aur: pline de har, de iubire și tandrețe, inimi care se roagă mult, mereu, inimi milostive care se jertfesc lui Dumnezeu.

Da, Maria ne arată inima sa de mama și ne invită să dobândim acea inimă curată, purificată ca aurul, o inimă deschisă mereu la comuniune desăvârșită cu Dumnezeu. Totodată, Maria ne dezvăluie inima sa pentru a ne arăta că nu suntem singuri în drumul nostru spre mântuire: oricâte obstacole, pericole sau suferinte pot apărea, ea este cu noi, ne stă alături, ne susține spre a ne înălța la realitățile spirituale, ne întărește în lupta dobândirii darurile veșnice pentru că numai acestea pot umple inima omului, o înfrumuseța și transfigura cu adevărat. Mai mult, inima de aur a Mariei, ca și coroana sa ne amintesc de glorificarea pe care o asteptăm în împărăția lui Dumnezeu. Dar nimeni nu poate spera mărirea fiilor lui Dumnezeu fără a-L iubi pe Cristos, fără a-L ruga și adora, fără a-i primi cuvântul și a-I implini voința. De aceea răspunsul plin de credință al Mariei, dat la Bunavestire, Iată, roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău(Lc 1,38), ne învață să pășim zi de zi noi înșine pe calea jertfirii lui Dumnezeu, după exemplul ei, care este icoana bisericii, modelul prin excelentă a celor ce formează trupul mistic al lui Cristos. Pentru aceasta trebuie să ne rugăm mult, să ne rugăm mereu. Spre sfârșitul vieții, Gilberta Degeimbre, cea mai tanara dintre vizionare, mărturisea ca a căutat să facă din viața sa o sigură rugăciune.

Pe 17 noiembrie 2013, la rugăciunea Angelus, papa Francisc a sugerat tuturor credincioșilor un medicament special pentru a concretiza roadele Anului Credinţei. Este vorba de un medicament spiritual numit „Misericordina”. O cutiuţă cu 59 de granule pt inimă. Medicamentul conţinea un Rozariu, pe care se pot rosti şi invocaţiile către Divina Milostivire, un ajutor spiritual pentru sufletul nostru şi pentru răspândirea pretutindeni a iubirii, iertării şi fraternităţii. Nu uitaţi să luaţi acest medicament, spunea papa, pentru că face bine! Face bine inimii, sufletului şi întregii vieţi!” Medicamentul spiritual „Misericordina” conținea și o iconiță a Divinei Milostiviri. Da, inima creștină trebuie să se roage și Mariei și lui Isus pentru ca să aducă roadele credinței.

Așadar, să privim la Maria, să o contemplăm, să-I descoperim prezența, frumusețea sa, să o invocăm adesea, să o ascultăm… căci ea este asa cum ne spune Chiara Lubich în cartea Trasparența lui Dumnezeu, ...acel curcubeu de virtuţi, ce spune "pace" lumii întregi fiindcă a dăruit lumii Pacea; este acea făptură închipuită în abisurile tainice ale Treimii Preasfinte şi nouă dăruită: Maria, capodoperă a Creatorului ce întruchipează arta, frumuseţea, iubirea, peste care Duhul Sfânt şi-a revărsat toată inspiraţia, mama ce vrea să ne înalțe la ceruri spre gloria venică.

Preafrumoasă Marie, Fecioară cu inima de aur, roagă-te pentru noi ca să-L primim și noi pe Fiul lui Dumnezeu, Mesia cel dorit! Amin.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.