Duminică, 12 iunie 2022, Sfânta Liturghie de la orele 10:30 a fost o adevărată Liturghie a copiilor pentru că 14 copii din Parohia Sf. Anton, chiar cu o zi înainte de sărbătoarea Sfântului, l-au primit pentru prima dată pe Isus din Sf. Împărtăţanie în inimile lor.

Copiii cu cruci şi fonte special pregătite pentru Prima Sfânta Împărtăşnanie în piept, au pornit alături de ministranţi, de pr. Aurelian Herciu, preot misionar din Kenia, şi de pr. Paroh Ciprian Andrei, în procesiune spre Biserică şi sfântul altar. Cu mare emoţie şi bucurie au animat Sf. Litrughie cântând cu vocilor lor copilăreşti dar pline de viaţă, au citit lecturile sfinte, au proclamât rugăciunea credincioşilor şi au purtat darurile la altar la momentul ofertoriului. Glasurile lor au dat emoţii mari şi nenumărate părinţilor ca şi tuturor celor dragi din familie şi din comunitatea noastră.

La predică, au dialogat cu pr. Aurelian şi l-au slăvit pe Dumnezeu, unul şi întreit, rugându-se Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh de mai multe ori. Duminica a fost închinată sărbătorii Preasfintei Treimi.

Cu mare evlavie copiii l-au primit la momentul Împărtăşaniei pe Isus prezent în mod real cu Trupul şi Sângele, Sufletul şi Dumnezeirea Sa, în pâinea şi vinul euharistic. Pacea şi fericirea i-au cuprins pe toţi şi le-au manifestat atât de frumos prin trei rugăciuni şi două cântecele pe care le-au exprimat la final ca mulţumire. Cu mare încântare toţi cei prezenţi i-am aplaudat şi i-am felicitat.

Parintele paroh a mulţumit mai apoi tuturor copiilor, părinţilor, în mod cateheţilor şi pr. Aurelian. După Sf. Liturghie sărbătoarea a continuat la sala de cateheză unde copiii s-au îndulcit şi au primit cadouri din partea parohiei. Fericirea acestori copii care l-au primit pe Isus pentru prima dată în inimile lor ne-a adus şi nouă mai multă fericire pentru că Domnul e cu noi prezent, și în orice moment, ne-așteaptă să venim, în inimi să-L primim. Laudat să fie Isus Cristos!